2007-04-26 23:23:49• hírek • Szatmár.ro

Halálbiztos bukás

 Quentin Tarantino legújabb filmje szörnyű mutatókat produkál a tengerentúlon.

Quentin Tarantino generációjának legnagyobb hatással bíró rendezője – egy volt videotékás, akinek filmjei meghódították Hollywoodot az erőszak, a nagyszerű párbeszédek és a felejthetetlen dalok tökéletes egyvelegével.

Ám míg valamikor egy új Tarantino-film a mozis évadok egyik legfontosabb eseménye volt, addig legutóbbi produkciója olyan csúfos bukásnak néz ki, hogy Nagy-Britanniában és Ausztráliában el kellett halasztani a premiert…

Hónapok óta be volt vésve a naptárakba, hogy a 100 millió dolláros költségvetéssel készült, Robert Rodriguezzel közösen rendezett Halálbiztos (Grindhouse) június 1-jén nyit a brit, május 10-én pedig az ausztrál mozikban. Az Egyesült Államokban produkált katasztrofális jegyeladási mutatók hatására – három hét alatt (beleértve a húsvétot is) mindössze 23 milliót hozott a konyhára – azonban a dátumokat visszavonták, míg a film producerei, Harvey és Bob Weinstein gőzerővel keresik a menekülési útvonalakat.

„Felülvizsgáljuk a megjelenési dátumot és a megjelenési terveket. Az biztos, hogy megjelenik nálunk, de hogy milyen formában, az még kérdés” – nyilatkozta a brit forgalmazó, a Momentum Pictures képviselője. Az üzenet hasonló volt Ausztráliában is, ahol szintén elmondták, hogy a film megjelenik, de egyelőre képtelen voltak új dátummal szolgálni.

Barry Norman veterán brit filmkritikus szerint Tarantinonak, aki 1992-ben elbűvölte a közönséget a Kutyaszorítóban című filmmel, majd a Ponyvaregénnyel Aranypálmát nyert a Cannes-i Filmfesztiválon, mindenképpen egy megalázó helyzet. „Ilyesmi nem sűrűn fordul elő egy jó nevű rendezővel. Ez mindenképpen rossz ómen” – nyilatkozta Norman.

A Halálbiztos egyébként azoknak az alacsony költségvetésű, „lompos” filmeknek a képi világát idézi, amelyeket mind Tarantino, mind Rodriguez imád, hiszen kölyökkorukban ilyeneken nőttek fel.

danubius.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: