2018-07-20 06:03:57• hírek • Bede Emőke

Halála után mentett meg öt életet a 14 éves fiú

Nem lehet elképzelni attól nagyobb fájdalmat az életben, mint amikor egy szülő tragikus hirtelenséggel veszti el gyermekét. Sajnos azonban pont ez történt meg egy Bihar megyei családdal: mindössze 14 éves fiúk közlekedési baleset áldozata lett.

A fiatal fiú épp biciklijével szelte az utakat, amikor figyelmen kívül hagyta a STOP tábla jelzését és körültekintés nélkül tekert tovább. Sajnos egy autó elgázolta, a gyermeket pedig súlyos állapotban szállították kórházba, ám életét már ez sem menthette meg, ugyanis agyában vérömleny alakult ki.
 

A megtört család a mérhetetlen fájdalom ellenére mégis úgy döntött, hogy fiúk szerveit felajánlják azoknak, akiknek életét még meg lehet ezzel menteni. A szervkivételt kedd délután végezték el. A szívet Marosvásárhelyre vitték, a veséket Kolozsvárra, a szaruhártyát pedig Bukarestbe. A májat egy gombamérgezést szenvedett nagyváradi fiatal lány kapta, a tüdőt pedig Bécsbe szállították –számol be róla a hotnews.ro.
 

A Kolozsvárra szállított vesék egyikét egy 19 éves szatmári lány kapta, aki már 13 éves kora óta krónikus veseelégtelenségben szenved. A másik pedig egy Temes megyei 14 éves lány életét mentette meg. A vesetranszplantáció gyerekek esetében nagyon komplex feladat, csak az olyan központok vállalkoznak rá, melyek kellő tapasztalattal és profi csapattal rendelkeznek ilyen téren. A  Kolozsvári Urológiai és Vesetranszplantációs Klinika kész eleget tenni minden ilyen kihívásnak –áll az egészségügyi intézmény közleményében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: