2010-12-26 13:08:31• hírek • MTI

Halála után is sikeres

Világszerte óriási sikert aratott Michel Jackson első posztumusz stúdióalbuma: a Michael című lemez már az első héten több mint 3 millió példányban fogyott, sok országban egyből a sikerlisták élére tört.

A 42 perces, 10, eredetileg befejezetlen felvételt tartalmazó album Ausztriában, Németországban, Olaszországban, Svédországban és Hollandiában az eladási lista élére került, de az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Kanadában, Franciaországban, Japánban, Belgiumban és Dániában is helyet kapott az ötös élbolyban. A lemez Németországban 85 ezres első heti forgalmával az egész év legjobban induló albumának számít.

A Michael várhatóan csak az első a világhírű popsztár befejezetlen dalait tartalmazó albumok sorában. A számok befejezésére nagy nevű producereket kértek fel, az énekes hangját bizonyos esetekben digitális technológia alkalmazásával utánozták. Több kritikus is azt firtatta, vajon a maximalizmusáról híres Jackson elégedett lenne-e a zenei anyaggal. A The New York Times kritikusa "elsietett munkának" nevezte a lemezt, a Rolling Stone bírálója szerint pedig "kivágott részletek és vázlatok vegyesfelvágottja" került a korongra.

A Billboard című zenei magazin kétszázas heti amerikai sikerlistáján a Michael némi meglepetésre csak a harmadik helyen végzett 228 ezer eladott példánnyal; a pop királyát a zene két aktuális királynője utasította maga mögé a világ legnagyobb zenei piacának számító Egyesült Államokban.Taylor Swift amerikai country-pop énekes Speak Now című albuma 259 ezer, Susan Boyle, a Britain's Got Talent skót sztárja The Gift című lemeze pedig 254 ezer példányban fogyott a tengerentúlon a múlt héten.

Jackson előző albuma, a This Is It című válogatás egy évvel ezelőtt a heti amerikai sikerlista élén debütált 373 ezer eladott példánnyal. Az énekes 2009-ben éves szinten is a legnépszerűbb zenész volt az Egyesült Államokban: összesen nem kevesebb, mint 8,3 millió lemeze fogyott, nagyrészt a júniusi halálát követő időszakban.


Michael Jackson halála után is sikeres
Michael Jackson halála után is sikeres


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: