2014-02-03 15:04:11• hírek • Hirado.hu

Halála előtt szakított családjával

A színész Truman Capote amerikai író megformálásáért nyerte el a világ legrangosabb filmes elismerését 2006-ban a Capote című filmben a legjobb férfi főszereplő kategóriában, s további három alkalommal jelölték Oscarra. Ismertebb filmjei közé tartozik Az éhezők viadala: Futótűz (2013), A mester (2013) - e filmjével elnyerte a legjobb férfi főszereplő díját a velencei filmfesztiválon -, A hatalom árnyékában (2011), a 2005-ös Capote, amelyben a híres író megformálójaként Golden Globe- és BAFTA-díjat is elnyert, a Hideghegy (2003) és A tehetséges Mr. Ripley (1999).

A 46 éves színészt manhattani otthonában találták holtan vasárnap, miután egy barátja kihívta a mentőket. A tragikus körülmények között elhunyt Philip Seymour október óta élt egyedül, napról napra egyre rosszabb állapotban.

Philip Seymour Hoffman halálának okát egyértelműen majd a boncolás után elkészülő orvosszakértői jelentés mondja ki. Addig mindössze annyit lehet tudni, hogy a 46 éves Oscar-díjas színész vélhetően kábítószer-túladagolásban hunyt el. Hogy kábítószert használt, azt az is alátámasztja, hogy Hoffman alkarjából egy injekciós tű állt ki.

A színész holttestére közeli barátja, a forgatókönyvíró David Bar Katz talált vasárnap reggel, miután Hoffman különélő társa, gyermekeinek anyja megkérte, nézze meg, mi lehet Philippel, mert már a gyerekekkel kellene lennie. Hoffmann október óta bérelt havi tízezer dollárért egy apartmant Manhettenben, miután elköltözött családjától. Mimi O'Donnellel 14 éve alkottak egy párt, kapcsolatukból három gyermek született: a 10 éves Cooper, a 7 éves Tallulah és az 5 éves Willa.

Azt egyelőre nem tudni, mi állhatott a szakítás hátterében, de azt igen, hogy Hoffman az utóbbi hónapokban egyre rosszabbul nézett ki, s bár vállalt hivatalos megjelenést két új filmje bemutatója kapcsán idén januárban, de kizárólag csak fotózást, az interjúkat egytől egyig lemondta. A színész egyik fotón sem tűnik ápoltnak, kissé elhanyagoltan és fáradtan állt a kamarák elé.

Hoffman a halála előtti estét barátaival töltötte kedvenc éttermében, a szemtanúk szerint sajtburgert vacsorázott, alkoholt nem fogyasztott, csak áfonyalevet és ásványvizet. Ahogy mondják,  jó kedélyű volt, láthatóan jól érezte magát barátai társaságában.

Mimi O'Donnell néhány órával a halál hír után közleményt juttatott el a sajtó számára, amelyben elmondta, végtelenül lesújtotta őket a tragédia, kifejezte köszönetét a rajongóknak együttérzésükért, és arra kért mindenkit, hogy ezekben a nehéz órákban legyen tekintettel a család fájdalmára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: