2015-09-04 09:12:04• hírek • MTI

Hálaadó ünnepség, német néptánccsoportok találkozója

Szeptember 4-6 között a Hálaadó Ünnepség/Erntedankfest alkalmábol a Szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági Szervezet  néptánctalálkozót szervez Szatmárnémetiben. Az idén XIX. alkalommal megrendezésre kerülő találkozóra fiatal néptánccsoportokat várnak Orsovárol, Felsővisórol, Nagyváradról, Mónospetriböl, Palotárol, Kálmándról, Nagykárolyból, Mezőpetriből és természetesen Szatmárnémetiből.

A rendezvénysorozat szeptember 4-én a vendégek fogadásával veszi kezdetét a Német Kulturális Központban. Szombaton 10 órátol kezdődően német néptáncokat tanulnak egymástól a fiatalok. Szombaton kerül sor 14 órától a rendezvény ünnepi megnyitójára, melynek keretében megtekinthető lesz egy fotókiállítás a Gemeinsam Ifjúsági Szervezet programjairól és az előző Erntedankfestekről. A megnyítón énekel Veronika Lutz Freiburgból, zongorán kíséri Mészáros Gergely.

A későbbi, 16.30-kor kezdődő kerekasztal-beszélgetés témája A fiatalok szerepe a közösségben. 16.30-kor indul a népviseletbe öltözött fiatalok felvonulása a Mezőfényi és Csomaközi Egyesített Fúvószenekar vezetésével a Svábháztol (Árpád/V. Lucaciu utca 9. szám) a régi főtér parkjáig, ahol 17 órátol bemutatják a tánccsoportok a programjukat és a fúvószenekar koncertjére is sor kerül.

Szombaton este a rendezvény résztvevői számára szórakoztató estet szerveznek a Német Kulturális Központban. Vasárnap 10 órai kezdettel Michael Orbán jezsuita atya, a Kálvária templom német közösségének plébánosa, ünnepi szentmisét celebrál a Kálvária templomban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: