2014-10-03 14:32:30• hírek • Szatmár.ro

Meggyesgombáson is lesz orvosi ellátás

Adorjánban zajlik a kultúrház rehabilitálása és a vízhálózat kiépítése.

Meggyesgombás kicsiny, alig ezer lélekszámú település, amelyről ritkán esik szó a helyi médiában. Legutóbb akkor lehetett hallani róla, amikor a Szatmárnémeti - Bikszád vonatjárat megszüntetésével az ott lakóknak alaposan megnehezedett a megyeközpontba való ingázás. Hamarosan viszont újabb, ezúttal pozitív változás áll be a település életébe: beindul az orvosi ellátás.

Piricsi Artúr, a községközpont székhelyeként szolgáló Sárközújlak polgármestere megkeresésünkre elmondta, hogy a Meggyesgombáson működő iskola egyik szárnyát felújítják és átalakítják. Itt rendel majd a kisvárosból érkező orvos. A tervek szerint 2-3 órát áll majd a meggyesgombásiak rendelkezésére a családorvos. Mindez komoly segítség, hisz a település lakóinak nem kell majd átmenniük Sárközújlakra.

A kisváros adminisztrálása alatt álló másik településen, Adorjánban is komoly munka folyik. Szeptember elején alaposan megrongálódott a kultúrotthon: „A tetőszerkezet több helyen beázik, emiatt tönkrement a mennyezet. Ha nem lépünk hamarosan, komolyan fenyegetett volna a veszély, hogy tavaszra beszakad az egész", magyarázta akkor Piricsi. A megyei tanács támogatásával az önkormányzat 40.000 lejt fektethet az épület rehabilitálásában.

Adorjánnal kapcsolatban meg kell említeni, hogy folyamatban van az ivóvízhálózat kiépítése. Az önkormányzat saját forrásaiból 40.000 lejt fordít a hálózat kialakítására, a fennmaradó összeget a szolgáltató, azaz az Apaserserv finanszírozza. Ezzel kapcsolatban Piricsi elmondta: a lakosoknak csak az aknát kell megépíteniük és onnan továbbvezetniük a vizet. Addig ugyanis mindent a szolgáltató biztosít - még a vízórát is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: