2014-06-16 12:38:44• hírek • Szatmar.ro, refszatmar.eu

Hálaadás Pettyénben

Hálaadó Istentiszteletre gyűltek össze a Pettyéni Református Egyházközség tagjai és a vendégek, hogy megköszönjék Istennek az erőt a templombelső és az orgona felújítására, valamint emlékezzenek Genda Jánosné Makrai Anna kántortanítónőre.

Jöjj mondjunk hálaszót! - csapott bele a felújított orgonába Genda Árpád Szabolcs házigazda lelkipásztor, gyönyörű szépen vezetve a gyülekezetet az éneklésben. Ft. Csűry István a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét a Rómabeliekhez írt levél 10. részének 9-től 13-ig terjedő versei alapján: „Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol... mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik." Az egyházkerület főpásztora elmondta, hogy van miért hálát adni Pettyénben, mert ők segítségül hívták az Úr nevét. Ugyanakkor tovább biztatott, hiszen a gyülekezetre további munka vár, a hálaadó kezeket nem teszik karba, erre kérte továbbra is Isten segítségét.

Erdei Árva István szamoskóródi és dobrácsapáti lelkipásztor vette át a konferanszié szerepét, köszöntve a panyolai testvérgyülekezetből érkező vendégeket, a lelkipásztorokat, a támogatókat és az elöljárókat.

Király Lajos batizi lelkipásztor-főjegyző az egyházmegye nevében mondott köszöntő beszédet: A rád bízott drága kincset őrizd meg a bennünk lakozó Szentlélek által. (2Tim 1,14) Drága kincs mindaz, amit Isten rábízott a gyülekezetre, a templom és az orgona, amit felújíttattak, valamint az a drága élet, akire emlékeznek.

Ünnepelt a pettyéni református közösség

A tanítónő tevékenységét Varga Levente nyugdíjas tanító méltatta és elmondta, hogy kántortanítóként szeretettel, szenvedéllyel végezte szolgálatát, nevelte a rábízott gyermekeket, megalapította és több mint harminc éven át vezette a pettyéni gyülekezet kórusát. Méltó tehát az, hogy a gyülekezet nőszövetsége a Makrai Anna nevet vette fel.

Az énekkar szolgálata, Meggyesi Edina és Budai Szabina szavalata, a lelkészek igei köszöntője tovább emelte az esemény színvonalát és hangulatát, melynek záróakkordjaként a gyülekezet a ház falán levő emléktáblát a családtagok (Holhos Sándorné Genda Gyöngyi és Genda Attila) leplezték le Tankóczi Szilvia szavalatát és Isten, főjegyző által tolmácsolt, áldását meghallgatva. A szeretetvendégségen a hangulatot a RetroMania Zenekar biztosította.

Ünnepelt a pettyéni református közösség

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: