2012-11-29 19:58:20• hírek • Szatmar.ro

Hajszálra volt a bravúrtól a VSK!

Egy hajszálra, számszerűsítve pedig három pontra állt a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata attól, hogy egy óriási bravúrt érjen el a FIBA Európa Kupában: Orosz Andreáék szoros mérkőzésen 77-74-es vereséget szenvedtek az orosz Csevakata Vologda ellen. Mindezt olyan körülmények közepette, hogy az első meccsen Vologdában 74-38-ra gázoltak át a szatmáriakon az akkori vendéglátók.

A mérkőzés napján 38. születésnapját ünneplő Dan Fleseriu a mérkőzés után rendkívül sportszerűen a hosszú utazás fáradalmaival magyarázta a szoros meccset, mindez azonban semmit sem von le tanítványai érdemeiből. Közülük Lucas kezdte a legjobban a meccset, az első negyedben tíz pontot dobott, óriási szerepet játszva ekkor abban, hogy a VSK tartani tudta a lépést és csak 23-18 arányban maradt alul. Ez a különbség aztán végül döntőnek bizonyult...

A második negyedben ugyanis a szatmáriak 33-33-nál egyenlíteni tudtak és végül három ponttal csökkentették hátrányukat - 19-16-os részeredmény mellett 39-37-es orosz előnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok. A harmadik negyedben egy Szlimák-tripla után ismét egalizált a VSK, ez a játékrész 21-21-re végződött, így a vendégek megtartották két pontos előnyüket (60-58).

Az utolsó tíz percben Drye és Lucas kosaraival 66-65-re a VSK magához ragadta a vezetést is, ám a rutinosabb, az előző szezonban elődöntőt játszó oroszok végül a maguk javára tudták billenteni (némi képzeletzavarral élve) az eredményjelző nyelvét és 77-74-re nyertek, megtartva ezzel a csoportelsőséget a Montpellier-vel szemben. A VSK az A csoport harmadik helyén végzett, megelőzve a dán Gentoftét.

„Az oroszországi mérkőzésen minket viselt meg a közel egynapos utazás, most őket készítette ki a fárasztó út, és ez látszott is játékukon. A Vologda alapvetően sokkal jobb csapat mint a VSK. Emellett a tapasztalat is meghatározó volt. De ha a hajrában Părău nem sérül meg, akkor talán meglepetést okozhattunk volna. Mindenesetre ilyen mérkőzések kellenek, hogy fel tudjunk készülni a nehezebb hazai bajnoki mérkőzésekre, legközelebb az Arad ellenire", utalt a mester a keddi, Román Kupa negyeddöntőre.

Szatmárnémeti VSK-Csevakata Vologda 74-77 (18:23, 19:16, 21:21, 16:17)
A szatmári pontszerzők: Drye 20, Lucas 20, Orosz 9, Kovacsevics 9, Szlinák 5, Părău 4, Ivan 4, Giurgiu 3
Játszott még: Szmutku

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: