2014-02-28 02:10:45• hírek • Blikk.hu

Hajszálon múlt Rékasi Károly élete

Egy hajszálon múlott Rékasi Károly élete. Szombat este pezsgőt bontottak megkönnyebbülésükben a színészek a József Attila Színházban, előadás közben ugyanis váratlanul egy nyolcvankilós vascső zuhant a zsinórpadlásból a színpadra.

A társulat éppen csak megkezdte a Feketeszárú cseresznye című előadást, a nézőtéren telt ház várta a Nemcsák Károly, Pikali Gerda és Rékasi Károly főszereplésével futó darabot, de természetesen senki sem számított arra, hogy egyszer csak a semmiből egy lezuhanó vascső szakítja félbe az előadást. Alig tíz perccel a függöny felgördülése után azonban iszonyatos robaj terelte el a nézők és persze a színészek figyelmét.

- Pillanatok alatt történt az egész - mesélte egy néző.
- Éppen Rékasi Károly és Fila Balázs állt a színpadon, amikor hirtelen fentről egy hatalmas cső zuhant melléjük. Egy pillanatig azt sem lehetett tudni, hogy ez az előadás része vagy sem, de aztán persze a színészek reakciójából és a nagy ijedtségből azonnal felismertem, hogy valami nem várt dolog történt - tette hozzá a neve elhallgatását kérő néző, aki szerint csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt komoly baleset. Hiszen belegondolni is borzalmas, hogy amennyiben a súlyos cső néhány centivel közelebb landol a színészekhez, milyen következményei lehettek volna.

Tény, hogy a színház - bármennyire is a szórakoztatásról szól - veszélyes üzem, hiszen lámpák és díszletek tucatjai alatt kell színpadra állnia a színésznek, és elég egy apró hiba, egy meglazult csavar, és máris megtörtént a baleset.

Szerencsére az ijedtségen kívül nagyobb baj nem történt, és az előadást sem kellett megszakítani. A kezdeti sokk után Rékasi megfogta a vascsövet, kivitte a színpad mellé, és folytatták az előadást.

Olvassa tovább a Blikk.hu-n!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: