2010-09-21 22:18:32• hírek • Kocsis Zoltán

Hajszálon múlott a címvédő CFR továbbjutása

Gálázott a Craiova és a Rapid, kiesett a Medgyes a Román Kupából.

A labdarúgó Román Kupa tizenhatos döntőjében már az élvonalbeli csapatok is csatlakoztak a trófeáért küzdő csapatok mezőnyéhez és egyikük, a Medgyesi Gaz Metan rögtön az első játéknapon el is vérzett. Ha nagy nehezen is, de továbbjutott a két kolozsvári egylet, a címvédő CFR és az Unversitatea, miközben a Craiova és a Rapid valóságos gálaelőadást tartott.

Az utóbbi időben nem túl meggyőző (és ekkor még enyhén fogalmaztunk) Kolozsvári CFR a második osztály nyolcadik helyezettjéhez, az Aradi ACU-hoz látogatott, hogy megtegye az első lépést a címvédés felé. Érdekességképpen, mindkét félidő egy-egy aradi helyzettel (Bundea illetve Niculescu) kezdődött, majd a cserékkel (Diogo, Costa, Edimar, Veloso, Kivuvu, Batin és Anselmo sem játszott sokat az utóbbi időben) felálló vendégek helyzetei következtek, de sorrendben Batin, Rada (ő háromszor is), majd a pihenő után ismét Batin, majd Bud és Kivuvu sem bizonyult elég pontosnak. Mivel a CFR fölényét nem tudta gólra váltani, hosszabbításokra került sor, ahol már csak négy perc választotta el a csapatokat a büntetőktől, amikor Hora passzát Bud hat méterről gólra váltotta, továbblőve ezzel csapatát.


Bud továbblőtte csapatát az Aradi ACU ellen fotó: cfr1907.ro
Bud továbblőtte csapatát az Aradi ACU ellen fotó: cfr1907.ro


A másik kolozsvári csapat, az U a szintén élvonalbeli Branesti-et fogadta. A két újonc kiélezett első félidőt produkált, amely során mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. Néhány perccel a szünet után aztán Pit becsavart egy szabadrúgást, majd az U „leültette" a meccset és megtartotta az előnyét.

Nem kellett izgulniuk viszont a Craiova és a Rapid szurkolóinak. A kék-fehérek gyorsan, már a tizedik percben betaláltak a Lupeni kapujába (Gaman volt a „vétkes"), majd szépen elosztották további góljaikat: a szünet előtt Ologu, utána pedig Roman egyszer, Gangioveanu pedig kétszer is betalált a második vonalban szereplő ellenfél kapujába. Szintén villámrajtot vett a Rapid, amely szintén ötöt rúgott Petrolulnak. Grigorie (kétszer) és Marcos Amtonio már az első húsz percben eldöntötte a továbbjutást. A második félidőben a brazil bekk is duplázott, majd Cesinha zárta a sort.

A nap meglepetéseként a bajnokságba remeklő Medgyes a szomszédvár Szebeni Vointa ellen vérzett el. Fél óra elteltével egy gyors gólváltás után hiába támadtak többet a medgyesiek, gólt nem tudtak szerezni, a hosszabbításban pedig a szebeniek két perc kétszer is betaláltak és ezzel eldöntötték a továbbjutást.

Eredmények:
Szebeni Vointa
- Medgyes 3-1
gólok: Buican (34.), Beza (103.), Popa (104.), illetve Martin (34.)

Kolozsvári Universitatea - Branesti 1-0
gól: Pit (48.)

Aradi ACU - Kolozsvári CFR 0-1
gól: Bud (116.)

Craiova - Lupeni 5-0
gólok: Gaman (10.), Ologu (43.), Roman (51.), Gangioveanu (63., 84.)

Rapid - Petrolul 5-0
gólok: Grigorie (15., 17.), Marcos Antonio (19., 58.), Cesinha (88.)

További program: szerda
ALRO Slatina - FC Vaslui    16:00
Urziceni - Delta Tulcea    16:00
Sportul - CS Otopeni    16:00
Szilágysomlyó- Marosvásárhely 16:00
Beszterce - Astra 2    16:00
Juventus - Temesvár     16:00
Pandurii - Viitorul Constanţa    18:30
Dinamo - Ceahlăul    20:30
csütörtök:
Chimia Brazi - Brassó    16:00
Astra - Galac 18:30
Gaz Metan CFR Craiova - Steaua    20:30

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: