2017-09-23 13:53:25• hírek • Kocsis Zoltán

Hajrában lőtt büntetőnek köszönhetően győzelemmel kezdett az Oli kispadján Ritli

Győzelemmel debütált az Olimpia kispadján Ritli Zoltán, miután a másodosztályú bajnokság 9. fordulójában a sárga-kékek 1-0 arányban legyőzték az aradi UTA csapatát. A győztes találatot Ciprian Brata szerezte büntetőből a 88. percben.

Mindkét csapat viharos napok után lépett pályára az Olimpia-Daniel Prodan Stadionban, hisz az előző héten mindkét kispadon változás történt. Szatmáron ugye Selymes Tibor helyét Ritli Zoltán vette át, Aradon pedig Adrian Falub távozása után Cristian Todeát nevezték ki.

A kellemetlen hűvös, esős időben kevés szurkoló merészkedett ki a stadionba. A felázott, mély, csúszós pályán azonban a két gárda viszonylag élénk játékot produkált, még ha a két kapu nem is forgott gyakran veszélybe.

Az Olimpia kezdett jobban, Dumitru Muntean negyedóra alatt kétszer is veszélyeztette a vendégek kapuját, majd fél óra elteltével Vasile Pop betörése után reklamáltak büntetőt a hazaiak. A vendégek a 33. percben kerültek közel a gólszerzéshez, ám Marius Curtuius fejesét követően a labda elkerülte a kaput.

A szünet után Paul Pacurar szabadrúgását követően több aradi is lemaradt a labdáról, így elmaradt a vendégek gólja. Az idő teltével egyre inkább fáradtak a játékosok és úgy tűnt, a debütáló edzők meccsén elmarad a gól. A 87. percben azonban Olivier Lusamba tört be a vendégek tizenhatosára, okosan visszahúzta a labdát, a becsúszó macedón Mevlan Adili pedig elkaszálta. A büntető mögé Ciprian Brata állt, aki magabiztosan értékesítette is azt, megszerezve az Olimpia szezonbeli harmadik győzelmét – négy vereség után.

A gólt ide kattintva nézheted meg!

Győzelmével az Olimpia elhagyta a kieső helyeket és egyet javítva immár 15. a bajnok tabellán, míg az UTA visszaesett a 16. pozícióba. A következő fordulóban egy újabb nagy múltú csapat, a Pandurii lesz az Oli ellenfele, Zsilvásárhelyen.

9. forduló:
Olimpia – UTA 1-0
gól:
Brata (88., 11-es)
Az Olimpia összeállítása:  Fl. Muntean - D. Muntean, Hlinca, Villand, Brata, R. Rus, Duruş, Vas. Pop (70. Lusamba), Miholca (90. Bura), Jurj (70. Lukács), Cr. Munteanu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: