2017-09-02 02:35:01• hírek • Kocsis Zoltán

Hajrában begyötört góllal verte meg Románia Örményországot – emberelőnyben

Románia maximális pontszámmal áll a selejtezőcsoportja élén – amennyiben csak Örményországgal kellene játszania, ez lenne a helyzet. Igaz, a második meccs után sem derült ki, mire menne egymással a két csapat, ha végig 11 játszik 11 ellen. Christoph Daum csapata ezúttal 1-0-ra nyert emberelőnyben.

Ezúttal Románia nem a 3., hanem csak az 55. percben került emberelőnybe, miután Taron Voskanjan kézzel ütött bele a labdába a tizenhatoson belül. Megkapta második sárgáját, Románia pedig büntetőt, de Bogdan Stancu lövését Grigor Melikszetjan hárította.

Előtte az első félidőben nagyrészt kiegyenlített játékot és mezőnyharcot láthattak a nézők. A 9. percben Stancu 15 méterről lőtt kapu fölé, majd néhány perccel később a másik kapu előtt Ciprian Tatarusanu védett bravúrral Tigran Barszegjan ziccerénél.

Ezzel gyakorlatilag említést tettünk valamennyi komoly gólhelyzetről. Ugyan próbálkoztak a csapatok, de kapura igazán komoly veszélyt nem nagyon jelentettek.

Nem volt ez másként a második félidőben sem. Románia emberelőnyét csak meddő mezőnyfölényre tudta váltani. A közönség füttykoncertje közepette aztán a 91. percben Romario Benzar lőtte középre a labdát a tizenhatoson belülről, amelybe Alexandru Maxim tudott beleérni gólt érően.

A győzelem ellenére több tízezren követelték Daum lemondását a meccs végén. A gyenge, kilátástalan játék mellett betudható ez annak is, hogy az E csoportban Románia hátránya hét pont a listavezető lengyelek és négy a második dánok és montenegróiak mögött. Márpedig hétfőn Montenegróban nem a románok lesznek az esélyesek.    

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: