2011-10-30 11:32:23• hírek • Póti Orsolya

Hajnalig tartott a mulatság a Szüreti Bálon

Nagy sikernek örvendett a MADISZ által szervezett Jótékonysági Szüreti Bál, hiszen több mint százan vettek részt a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium kantinjában zajló szombat esti táncos mulatságon. A MADISZ a bál során befolyt összeget a gimnáziumnak ajánlotta fel.

Amíg egyesek különféle Halloween-bulikra siettek szombat este, addig mások hagyományainkat ápolták a MADISZ által szervezett Jótékonysági Szüreti Bálon. A Szüreti Batyus Bálra immár második alkalommal kerül sor a MADISZ szervezésében; tavaly a Szent Mihály Templom közösségi termében mulathattak a vendégek.

A szatmári szervezet célja, hogy hagyományt teremtsen a rendezvényből, hiszen egykor ősszel a szürethez kapcsolódó szokások, s leginkább a szertartásosan előkészített szüreti felvonulás és a mulatság mozgatta meg legjobban a falu apraját, nagyját, és nem csoda, hogy idővel igazi népünnepélyé nőtte ki magát a szürethez kapcsolódó rendezvények sorozata.

A szüreti bálok hangulatát teremtette meg szombat este a tokaj-hegyaljai Parapács Népi Zenekar, az Encsi Csíkuska Néptánc Csoport, és nem utolsó sorban Jankó Szép István néptánctanár, valamint a bálban résztvevő vendégek. Az idei mulatság nagy sikernek örvendett, hiszen több mint százan érezték jól magukat és szórakoztak hajnalig. A rendezvény keretében tombola is volt: az első szerencsés egy kosár szőlő és három palack bor tulajdonosa lett, a második és a harmadik díj pedig szintén egy kosár szőlő és egy-egy palack bor volt.

A rendezvény során befolyt összeget - mintegy 2.045 lejt  - a MADISZ idén a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumnak ajánlja. Aki még támogatni szeretné a gimnáziumot, téglajegyet válthat az iskola titkárságán, vagy a MADISZ-nál - tudtuk meg Kánya Lászlótól, a szervezet társigazgatójától. A Jótékonysági Szüreti Bált többek között a Nemzeti Kulturális Alap, Szatmár Megye Tanácsa, Erdei D. István szenátor és Varga Attila parlamenti képviselő támogatta.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: