2009-05-22 16:46:55• hírek • Parajdi Andrea

Hajnalban is ellenőriznek

Amióta mérleggel ellenőriznek, azóta egyre több szállító cég kér engedélyt a Megyei Tanácstól arra, hogy a megengedettnél nagyobb súllyal közlekedhessen a megyei rangú utakon. Az elmúlt hónapokban közel százezer lej értékben szabtak ki büntetéseket a nehéz rakományt szállító gépjárművekre.

Bár a korábbi években is volt mérlege a Megyei Tanácsnak, mégsem jártak ellenőrizni a megyei utakra. Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke azonban az utak minőségének megóvása érdekében rendszeresen kiküld egy-egy ellenőrzőcsapatot az utakra.

Az akció nem eredménytelen, hiszen tavasz óta pontosan 85 ezer lej értékű büntetést szabtak ki azoknak a szállító cégeknek, amelyek túllépték a megengedett vagyis a 24 tonnás súlymértéket. Ezek mellett pedig hétezer lej értékben kérvényeztek nehéz rakomány szállítására jogosító engedélyeket.

A Megyei Tanács ellen húsz bírósági pert indítottak el a kiszabott büntetések miatt, ezek közül már ötöt megnyert a tanács, s Csehi szerint vélhetően a többinek is hasonló végeredménye lesz.

-Rájöttünk arra, hogy sok szállító cég hajnalban indul el, annak reményében, hogy nem találkozik ellenőrzéssel. Terveink közt szerepel, hogy a kora reggeli időpontokban is kiküldjük a mérleget, hiszen meg kell óvni a 24 tonnás bíróképességgel rendelkező megyei utakat a nehezebb rakományok okozta jelentős károktól - mondja a tanácselnök. Azt az összeget egyébként ami a büntetésekből, és a szállításra kiadott engedélyekből befolyik útmodernizálásra fordítják.


Közel százezer lej értékben szabtak ki büntetéseket a nehéz rakományú gépjárművekre.
Közel százezer lej értékben szabtak ki büntetéseket a nehéz rakományú gépjárművekre. Hajnalban is fognak ellenőrizni


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: