2016-11-11 18:48:18• hírek • Szatmár.ro

Hajnal akar lenni

A hétvégén tartják a népdaléneklési verseny kárpát-medencei döntőjét.

A Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, a Bethlen Gábor Alap és a Communitas Alapítvány támogatásával november 12-én és 13-án tartják a XXIV. Hajnal Akar Lenni (HAL) népdaléneklési verseny kárpát-medencei döntőjét. A nagy hagyománnyal rendelkező verseny döntőjére a helyi és megyei szakaszokat követően összesen 35 versenyző jutott  be. Érkeznek népdalénekesek a Vajdaságból, Magyarország több városából és Erdélyből - többek között Kolozs, Kovászna, Fehér, Bihar, Máramaros, Temes és természetesen Szatmár megyéből. Megyénket egyébként hat énekes képviseli.

A versenyzőket szakértői zsűri pontozza majd. Ennek tagjai: Berta Alexandra (a Bp. Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem citeratanára), Birinyi József (népzenekutató, KÓTA társelnök, HUSZ elnök, a HAL állandó zsűritagja), Boros Erzsébet, (Csombord, a HAL nyertese), Demeter Panna Katalin (a XVII. HAL nyertese), Kanalas Zsófia ( a Szabadkai Zeneiskola népzene tanára), Maczkó Mária (népdalénekes) és Szép Gyula (népzenész, népzenekutató, a Kolozsvári Állami Magyar Opera igazgatója)

November 12-én 11 órai kezdettel a Dinu Lipatti Filharmónia előadótermében tartják az elődöntőt, majd ugyanott 13-án 10 órai kezdettel lesz a népdaléneklési verseny döntője. Mindkét alkalomra a belépés díjtalan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: