2009-10-20 16:17:20• hírek • Ferenczi Noémi

Hajnal akar lenni

Immár tizenkilencedik alkalommal szervezik meg a hétvégén a Hajnal akar lenni népdaléneklési versenyt Szatmárnémetiben.

A XIX. Hajnal akar lenni népdaléneklési verseny Kárpát-medencei döntőjének ezúttal is a Dinu Lipatti Filharmónia ad otthont. A versenyzők szombaton tíz órai kezdettel lépnek színpadra. A verseny meghívottai között szerepel F. Tóth Mária, miniszteri tanácsos.

Az elődöntő délután 16 órakor veszi kezdetét, mely után könyvbemutató következik. A Hajnal akar lenni című könyvet Birinyi József és Fejér Kálmán fogják bemutatni a nagyközönségnek.

Vasárnap tíz órától folytatódik a népdaléneklési verseny döntője. A versenyzők produkcióját és a verseny színvonalát dr. Olsvai Imre, a Zenetudományi Intézet munkatársa fogja értékelni.

A tizenkilencedik Hajnal akar lenni gálával zárul, melyen színvonalas műsorral várják az érdeklődőket a szervezők. A délután 17 órakor kezdődő gálán fellép a Szatmárnémeti Magyar Egyházak Egyesített Kórusa Fejér Kálmán és Varga Péter vezénylésével.

A rendezvény támogatói az Ady Endre Társaság, a Szent-Györgyi Albert Társaság, a Szentlélek plébánia, a MADISZ, a KÓTA, Magyar Kórusok Zenekarok és Nemzeti Együttesek Szövetsége, a Dinu Lipatti Filharmónia stb.

A résztvevőket szakmai és mecénás díjakkal jutalmazzák. A versenyen fellépők a KÓTA XV. Országos Népzenei Minősítését is megkapják a szakmai bírálóktól. A minősítések az elődöntősöknek térségi szintű (azaz Megfelelt, Dicséretes, Kiváló) a döntőbe jutott énekeseknek országos szintű (Bronz, Ezüst, Arany, Arany Páva). A zsűri hasznos szakmai tanácsokkal látja el a fellépőket. Az Arany Páva minősítést elérőket a KÓTA meghívja az Országos Arany Pávás Népzenei Gálára, ahol a legjobbak Arany Páva nagydíjban részesülnek.


A tavalyi verseny díjazottjai
A tavalyi verseny díjazottjai


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: