2014-02-01 11:49:07• hírek • Czinzel László

Felélesztik a Hadadi néptánctábort és a HAL-t

Pénzhiány miatt elmaradt nagy múltú rendezvényeket élesztene újra Nagy Orbán.

Nagy Orbán a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ helyettes vezetője egy pénteki sajtótájékoztató keretében beszélt az intézmény tavalyi évben megszervezett kisebbségi rendezvényeiről és a 2014-es tervekről.

A tavalyi évben újjászületett a Piros Pünkösd Napján nevet viselő néptánctalálkozó. Az eddig zárt térben, mérsékelt sikerrel megrendezett találkozón 2013-ban több mint 400 szatmári fiatal táncos mutatta meg tehetségét, az új főtér rendezvénytere pedig megtelt nézőkkel. "Sajnos a találkozón is bebizonyosodott, hogy a megyének szüksége lenne egy népi zenekarra, aki élőben kísérhetné a fellépőket" - mondta Nagy Orbán.

Siker volt a Bogdándi Néptánctalálkozó is: neves fellépők tették színessé és közönség-vonzóvá a műsort, idén egy 50 személyes busz indult tömve nézőkkel Szatmárnémetiből a találkozóra - az aligazgató reméli, hogy jövőre 2-3 busz indítására is lesz igény.

A Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ helyettes vezetőjének tervei szerint 2014-ben bővülni fog a kisebbségi rendezvények köre, amelyet a Szatmár Megyei Tanács a központon keresztül támogat.

A bővülés elsősorban nagy múltra visszatekintő rendezvények felélesztése lenne. A Hadadi néptánctábort anyagi források hiánya miatt nem rendezték meg, ugyanez a helyzet a Hajnal Akar Lenni (HAL) népdalversennyel. Nagy Orbán tervei szerint idén mindkét rendezvényt újra meg fogják tartani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: