2017-10-14 12:48:38• hírek • Agerpres.ro

Hajléktalanként aludt az utcán Nagy-Britannia bukaresti nagykövete

Szabad ég alatt, kartonpapírokon és egy régi hálózsákban aludt péntekről szombatra virradóan Paul Brummell, Nagy-Britannia bukaresti nagykövete. A hajléktalanok nemzetközi napja alkalmából mintegy 20 önkéntessel együtt töltötte hajléktalanként az éjszakát a diplomata.

A nagykövet második alkalommal vett részt a bukaresti Casa Ioana alapítvány által szervezett akción, melynek célja felhívni a figyelmet a hajléktalanok helyzetére. "Egy ilyen esemény valamilyen szinten mesterkélt, azonban szerintem az a fontos, hogy eszünkbe jusson, hogy Bukarest utcáin 5.000 hajléktalan ember él minden nap, télen is, és nem könnyű számukra" - mondta Brummell, aki hozzátette, az utcalakók problémája egy "globális" probléma.

Ian Tilling, a Casa Ioana alapítvány vezetője szerint fontos, hogy az emberek megértsék, hajléktalannak lenni egy helyzet, nem egy állapot.

Tilling szerint a hatóságoknak arra kellene törekedniük, hogy segítsék az embereket ismét önállósodni.

"Az emberek nem egyik napról a másikra maradnak fedél nélkül. Hónapok, évek alatt történik. Egyszerűen elvesztik erőforrásaikat. Utolsó lehetőségük a házuk. Egy darabig barátaiknál laknak, de egy adott pillanatban ez a lehetőség is eltűnik. Ez nem csak itt probléma, hanem az egész térségben. Kevés ember marad 'krónikusan' fedél nélkül, ez általában átmeneti helyzet. Mi próbálunk a Casa Ioana alapítványhoz érkező anyáknak segíteni abban, hogy minél hamarabb talpra álljanak és önállósuljanak" - mondta Tilling, aki hozzátette, hogy "sajnos az ilyen típusú szolgáltatások hiányoznak".

A hajléktalanok nemzetközi napja alkalmából a romániai brit közösség több tagja is a figyelemfelkeltésnek ezt a formáját választotta a nagykövet mellett: szabad ég alatt töltötte az éjszakát többek közt Nigel Bellingham, a British Council Romania igazgatója, Charles Crocker, a Brit-Román Kereskedelmi Kamara elnöke is.

A hajléktalanok világnapját október 10-én tartják. Bukarestben mintegy 5.000 hajléktalan személyt tartanak számon, de valós számuk valószínűleg jóval magasabb ennél.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: