2015-04-22 16:03:52• hírek • Kocsis Zoltán

Hajléktalan-ellenes intézkedések a Május 14 óvodában

Látkép az óvoda udvaráról
Látkép az óvoda udvaráról

A kerítés felújításával és a bejárat megváltoztatásával igyekszik segíteni a szatmárnémeti önkormányzat azon szülőknek, gyerekeknek és alkalmazottaknak, akik nap mint nap kénytelenek elviselni a hajléktalanok okozta problémákat a Május 14 óvoda közvetlen közelében.

Szatmárnémeti óvodái közül talán a Május 14 óvoda elhelyezkedése a legszerencsétlenebb, hisz az intézmény közvetlen közelében található a megyeközpont hajléktalanszállója. Már pedig az általuk okozott szemét, bűz, jelenlétük okozta veszélyeztetettség érzés és a nem ritka közszemérsértő viselkedésük egyre inkább zavarja a szülőket, alkalmazottakat és a gyerekeket.

Megunva, hogy nem történik semmi változás, az egyik anyuka nyílt levélben fordult a polgármesteri hivatalhoz, amelyet több román nyelvű sajtóorgánumhoz is eljuttatott. Ebben felhívja a figyelmet a már-már tarthatatlan állapotokra és az önkormányzat határozott fellépését sürgeti.

Mindezek hatására szerdán Dorel Coica polgármester terepszemlét tartott - amely során megállapíthatta, hogy a panasz bizony nem alaptalan. A látogatás következtében a polgármester és az önkormányzat szakemberi eldöntötték, hogy kicserélik a megrongálódott kerítést, hogy ezzel megakadályozzák, hogy a hajléktalanok bejussanak az intézmény udvarára. Szintén döntés született arról is, hogy a gyerekek számára egy új bejáratot alakítanak ki a Ion Galu utcáról, hogy ezzel is minél távolabb tartsák őket a hajléktalanok okozta kellemetlenségektől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: