2018-11-02 10:12:16• hírek • Bede Emőke

Hajléktalan okozott tüzet az óvoda épületében

Tűz ütött ki csütörtök este egy, a Guliver óvodához tartózó épületben, mely raktárként funkcionált -tájékoztatta szerkesztőségünket a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

A hivatalos közlemény szerint a bejelentés 23 óra környékén futott be a 112-es segélyhívón. Ennek nyomán három csapat vonult a helyszínre két, habbal és vízzel oltó autóval, valamint egy SMURD-rohammentőt is riasztottak az esetleges sérültek számára. A tűzoltók megérkezésekor már két helységben égett a tűz, és annak a veszélye is fennállt, hogy a lángok tovább terjednek az egész épületre. A hatékony közbelépésnek köszönhetően sikerült még azelőtt megfékezni a tüzet, mielőtt az elérte volna a másik két helyiséget is, ahol az ovi számára kulcsfontosságú elektromos készülékeket tároltak.


A lángokban odalett több oktatási anyag és tanszer, egy faajtó, illetve egyéb éghető dolgok, melyeket a raktárban tároltak. Ugyanakkor komoly károk keletkeztek a mennyezetben és az épület tetőterében is.


A tűzoltósági vizsgálatok után arra jutottak, hogy a lángok vélhetően egy hajléktalan óvatlansága miatt csaptak fel, aki átmászva a kerítésen behatolt az óvoda udvarára, majd ott tüzet gyújtott. Szerencsére senki nem sérült meg az incidens során, és az óvoda működését sem hátráltatta a kellemesnek cseppet sem nevezhető kaland.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: