2009-07-17 16:55:57• hírek • Gozner Gertrud

Hajápolási tippek

A sós tengervíz, a klóros strandvíz, az UV-sugárzás vagy légkondicionáló berendezések levegője könnyen károsíthatja nyáron a hajszálakat. Ilyenkor fokozottabban kell ügyelni kell arra, hogy a haj intenzív ápolásban részesüljön, hogy visszakapja az elvesztett tápanyagait. Ahhoz, hogy megvédjük hajunk egészséget nagyon fontosak a különböző hajpakolások, kezelések - tudtuk meg Vajda Katalintól, az Aphrodité szépségszalon fodrászától.

Az UV sugárzás nemcsak bőrünkre, hanem hajszálainkra is káros hatással van. Ezek a sugarak sérüléseket okoznak a hajat szorosan védő szarulemezkék felszínen, így azok már nem tudnak védelmet nyújtani a mélyebb rétegeknek. Ennek következtében a természetes és a festett haj egyaránt fénytelenné, szárazzá és töredezetté válik, a fejbőr pedig korpásodni kezdhet.

Egy fodrászszalonban professzionális termékekkel könnyen orvosolhatók ezek a problémák - fejtette ki a szakember. A töredezett hajszálakon tápláló hajpakolásokkal tudunk segíteni, a zsíros, korpás fejbőrt pedig korpásodás elleni szerekkel kezeljük. Festett haj esetén színmegtartó hajápolásra lehetőség nyílik lehetőség, amely hosszú időre képes tartósítani a kedvenc árnyalatot.

Akik hajhullással küzdenek, azok sem szabad feladják a reményt, hiszen az aminexil hatóanyagú tartalmú fiolákkal látványos eredményeket lehet elérni - hangsúlyozta ki Katalin. A kezelés hét-nyolc ülésből áll, és hetente egy alkalommal kerül rá. Ez a pakolás nagyon kedvező hatással bír a haj növekedésére, neki köszönhetően számos elégedett vendég távozott tőlünk megújult hajkoronával - fejtette ki a szakember.

Ahhoz hogy megvédjük hajunkat az erős napsugarak hatásától lehetőleg mindig viseljünk kendőt, sapkát vagy a kalapot. Úszás után pedig azonnal mossuk meg a hajunkat, hogy megszabadítsuk a szennyeződésektől és a sós víz roncsoló hatásától.


Az UV sugárzás nemcsak bőrünkre, hanem hajszálainkra is káros hatással van.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: