2009-02-05 16:03:44• hírek • Parajdi Andrea

Repülővel olcsóbban juthatunk Bukarestbe

Annak ellenére, hogy repülővel gyorsabban és olcsóbban juthatunk el Szatmárnémetiből Bukarestbe, mégis sokan vonattal utaznak ha a fővárosba van dolguk.

November eleje óta napi rendszerességgel közlekednek repülőgépek a főváros és Szatmárnémeti között. Korábban csupán hetente két járat indult. A járatsűrítés következtében bár megnőtt a forgalom a reptéren, mégis sokkal többen szállnak vonatra ha Bukarestbe készülnek. Ha időben helyet foglaltatunk már 350 lejtől megvásárolhatjuk az oda-vissza repülőjegyet a fővárosba, ez jóval kevesebb a közel 500 lej értékű vonatjegyhez képest. Repülővel mindössze egy és egy negyed órát vesz igénybe az utazás, vonattal azonban 12 órás útra számíthatunk.

Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke úgy véli, sokkal inkább tudatosítani kellene a lakosságban, hogy milyen utazási lehetőségeket kínál a helyi reptér, hiszen legtöbben tájékozatlanok az induló járatokat illetően.

- Megpróbáljuk minél magasabb fokon kihasználni a Szatmár Megyei Repülőteret, ennek azonban az egyik alapfeltétele, hogy az emberek hozzászokjanak ahhoz, hogy milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe - mondja az alelnök.

A légi járatok bővítésével a helyi reptérről hétfőn reggel 9:35-kor, szerdán 6 órakor, csütörtökön 6 órakor és pénteken 21:30-kor indulnak repülőgépek Bukarestbe.

Repülővel gyorsabban és olcsóbban juthatunk el Szatmárnémetiből Bukarestbe.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: