2011-10-05 10:29:28• hírek • MTI

Hagyományos székely termékek őszi vására

A Hargita megyei tanács és annak vidékfejlesztési egyesülete, valamint a Hargita Megyei Agrárkamara közösen szervezi meg október 7-én és 8-án a vásárt, amely mindkét nap reggel 9 óra és délután 5 óra között tart nyitva.

Várhatóan hagyományos házi kolbászt, sonka, sajt- és péktermékeket, zöldséget, gyümölcsöt, méhészeti termékeket, erdei gyümölcsből készült szörpöket, lekvárokat és befőtteket fognak árulni a termelők, de a székelyföldi hagyományos kézműves termékek sem fognak hiányozni. Az érdeklődők megtekinthetik a kézműves termékek készítését, valamint sajtmustrán és borbemutatón is részt vehetnek.

Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács elnöke az MTI-nek kedden elmondta: azért karolta fel a megyei önkormányzat ezeknek a vásároknak a megszervezését - amelynek a tanács csak a keretét biztosítja -, mert Székelyföld egyik fejlesztési lehetőségét az idegenforgalom és a mezőgazdaság összekapcsolásában látják. A megyei tanács szorgalmazza, hogy sok családi vállalkozás alakuljon Székelyföldön, és így minél több embernek legyen  munkahelye, megélhetése. (MTI)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: