2018-10-10 10:50:54• hírek • Nagy Tímea

Hagyományos közösségépítő hétvége a Hám János előkészítőseinek

Az immár tradícionális családi hétvégén vettek részt a diákok, a szülők és a tanító néni az október 6-7-i hétvégén. A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum legapróbb tanulói, az apukák és az anyukák Urbán Klára tanító nénivel  az erdődhegyi Helga Winter közösségi házban töltötték ezt a két csodás napot.

A verőfényes szombat délelőtt igen aktívra sikeredett a kisebbek és a nagyobbak számára is. Míg a gyermekek kézműves foglalkozáson ügyeskedtek, a felnőttek ismerkedő játékokat játszottak Dr. Frigy Szabolcs iskolai nevelési tanácsadó segítségével. A délelőtt második felében közös szentmisén vettek részt a kirándulók, Pakot Géza SJ, az iskolaközpont spirituálisa prédikációjával.

 

 

Az ebéd után a tábortűz előkészületei zajlottak, melyből mindenki kivette a részét. A gally és a tüzelőanyag gyűjtése nagy sikert aratott a nebulók körében, de az ezt követő buborékfújó verseny volt a hab a tortán.

 

 

 

A közös játékoknak és a szabadtári ügyességi sportversenyeknek köszönhetően az osztály és a szülői csapat is igazi közösséggé kovácsolódott a délután második felére. Tökéletes alkalmat adott ez arra, hogy az anyukák és az apukák külön-külön is elbeszélgethessenek a tancival a csemetéről, az iskoláról és a tanulásról. Az előkészítősök öt éves sikeres együttműködését alapozza meg ez a hétvége mind osztálytársi szinten, mind pedig tanci-diák, szülő-szülő vagy szülő-tanci síkban. Mivel a tanító néni és az apukák s anyukák külön-külön csak részeredményeket érhetnek el a kicsik nevelésében, a tanintézmény és a család összefogása a közös cél érdekében kiemelten fontosabbá válik.

 

 

A kora esti program keretében a vacsora is közös erőbedobással készült el. A tábortűz mellett a kicsik pillecukrot sütöttek és gitárszó kíséretében előkerültek a jól ismert slágerek és gyermekdalok is.

 

 

 

A másnap reggeli ima keretében Noé bárkáját hajtogatták papírból a diákok és kedvenc állataikat helyezték el a fedélzeten. A bárkákat magukkal vitték Szatmárhegyre, ahol a szentmisén felajánlották azokat.

 

 

 

A szatmárhegyi látogatást követően, Dr. Frigy Szabolcs a felnőttekkel megalkotta azt a fát, melynek levelein az iskolával és az elkövetkező öt évvel kapcsolatos elvásárok voltak, a gyökérhez elhelyezett szívekre pedig az otthonról jövő értékeket, intelmeket és ígéreteiket írták fel a résztvevők.

 

Ebéd után a kirándulás az erdődhegyi Dónát kápolna látogatásával ért véget.

 

 

A diákok, a szüleik és a tanító néni köszöni szépen a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum vezetőségének és a Helga Winter közösségi háznak, hogy a két napos, csodálatos eseménysorozat létrejöhetett. A licis osztályok a tradícionális évkezdő kirándulások nélkül biztosan nem lennének ennyire összetartóak, baráti szellemben épülő közösségek.

 

A kirándulók csodás élményekkel és igazi összetartó közösségként tértek haza a közösségi házból, ahova az óta is visszavágynak. Remélik, lesz még számtalan lehetőség arra, hogy ilyen nagy számban közös kiruccanáson vegyenek részt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: