2005-10-29 10:54:52• hírek • Szatmar.ro

Habsburg Ottót fogadta Markó Béla

Markó Béla a miniszterelnök- helyettesi kabinetjében fogadta Habsburg Ottót.

Markó Béla szövetségi elnök október 27-én, csütörtökön este, miniszterelnök-helyettesi kabinetjében fogadta Habsburg Ottót, a Páneurópai Nemzetközi Szövetség tiszteletbeli elnökét, Severin Meistert, Habsburg Ottó unokáját, Rainhard Klouceket, a Páneurópa Szövetség ausztriai főtitkárát, Dr. Teodor Popat, a Páneurópa Szövetség romániai elnökét, valamint Dr. Jürgen Henkel, a Hanns-Seidel Alapítvány képviselőjét.

Habsburg Ottó az etnikumközi viszonyokról, Románia integrációs törekvéseiről érdeklődött a szövetségi elnöktől.

Markó Béla elismerésének adott hangot, mondván, hogy Habsburg Ottó mindig figyelemmel követte a Kárpát-medencei térségben élő magyarok sorsát, ugyanakkor az Európa Parlamentben józan, mérsékelt ugyanakkor kemény álláspontot képviselt a kisebbségvédelem terén.

A beszélgetésen a szövetségi elnök elmondta, hogy az elmúlt másfél évtizedben sokat javult a viszony a többség-kisebbség között, ám a hétfői Szenátusban elhangzott magyarellenes megnyilvánulások kapcsán jelezte, hogy még mindig vannak komoly gondok a kisebbségi kérdések kapcsán. Markó Béla tájékoztatta a királyi család leszármazottját a kisebbségi törvénytervezet körül kialakult vitáról, és kérte a vendégektől, hogy fokozott figyelemmel kövessék annak elfogadási folyamatát.

Habsburg Ottó szerint Románia Európai Uniós integrációja kapcsán sietni kell a csatlakozással, hiszen a EU belső rendje kényszerítő erővel hat majd az etnikumközi viszonyok rendezésében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: