2015-04-25 23:33:51• hírek • Kocsis Zoltán

Hagyományőrző vigasságok Szent György napján

A kereslet és a kínálat is egyre bővül- vagyis egyre több gyerek és felnőtt, egyre több foglalkozás közül választhatott szombaton, az immár harmadik alkalommal megszervezett Szent György Napi Vigasságokon. Az egész napos rendezvényen, több mint 200 gyerek próbálhatta ki a hagyományőrző játékokat, illetve egyéb foglalkozásokat a Szejke-tanyán.

"Először szeretném kipróbálni az íjászkodást, aztán a kötélverést, és olyan bőr karkötőt is akarok"- sorolta elképzeléseit anyukájának egy 10 év körüli kisfiú, már a bejáratnál.

Szatmárnémeti Nagykároly felőli szélén található Szejke- tanya minden zeg- zugában történt valami érdekes szombaton. Egyik sarokban sült a friss házi pityókás kenyér, másikban főtt a bogrács, a gyerekek pedig a gólyalábon járó- , karikázó kerekes -, íjász-, illetve kerge maraton versenyeken mérhették össze ügyességüket. A felszerelések egy részét, mint például az íjakat, a Communitas Alapítvány támogatásával sikerült megvásárolni.

A versenyekhez pedig díjak és kupák dukálnak, a tanyán pedig ezek is csak hagyományosak és kézművesek lehetnek, éppen ezért a versenyek legjobbjai a Reiz Ágnes, üvegfestő által készített üveg, illetve a Keresztes Zoltán fafaragó által készített fa kupákat vihették haza.

„Az idén rádöbbentünk, hogy kezdjük kinőni a tanyát, és már nehezen tudunk minden foglalkozást megtartani. Ugyanakkor természetesen nagyon örvendünk, hogy egyre több hagyományőrző társaság, illetve magánszemély vesz részt aktívan a rendezvényeinken"- fogalmazott Szejke Judit főszervező, a Borókagyökér Egyesület vezetője.

A gyerekek és felnőttek legközelebb Szatmárnémeti központjában találkozhatnak a Borókagyökér Egyesület tagjaival, illetve rendezvényével Piros Pünkösd Napján.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: