2009-05-26 13:11:37• hírek • Gozner Gertrud

Hagyományőrző vásár

Idén harmadik alkalommal készül megszervezni a szatmárnémeti Erdélyi Kárpát Egyesület a Helyi Termékek Vásárát.

Az Erdélyi Kárpát Egyesület 2009 folyamán valósítja meg a „Helyi termékek fesztiválja a Túrmenti Természetvédelmi Területen" című projektjét, melynek célja a természetvédelem népszerűsítése és a turizmus fellendítése a Túrmenti Természetvédelmi Területen és a védett terület szomszédos településein - derül ki az egyesület által kibocsátott sajtóközleményből.

Az elmúlt években Túrterebesen került megrendezésére a fesztivál, idén Kökényesd is csatlakozik a vásári forgataghoz. A rendezvény során bemutatásra kerülnek a túrmenti kistérségekben előállított hagyományos kézműves termékeket, melynek keretében a környező településekre jellemző szépművészeti és mezőgazdasági termékeket tekinthetnek és vásárolhatnak meg a résztvevők.

Évről évre egyre több látogatót vonz a vásár, a korábbi fesztiválokon az érdeklődök házi készítésű lekvárokat kóstolgathattak és vásárolhattak, fazekas, kőfaragó, kosárfonó és bőrdíszműves mesterek termékeit csodálhatták meg, valamint ízelítőt kaptak a térség hagyományos étkeiből és boraiból.

A vásár keretén belül hagyományos termékeket mutatnak majd be a kistérség közösségei, úgy mint Kányaháza, Kisgérce, Sárközújlak, Túrterebes, Egri, Halmi, Mikola, Kökényesd és Lázári. Valamint készül majd egy turisztikai térkép a környék természeti és kulturális értékéről is.

A projekt megvalósítása Kökényesd és Túrterebes önkormányzataival és az Eco-NaTur Kistérségi Társulással együttműködve történik, a Polgártárs Alapítvány és a MOL Románia anyagi támogatásával. A hagyományőrző fesztivál valamikor nyár vége felé kerül megrendezésre.


A térség hagyományos termékeivel ismerkedhetnek meg a vásár látogatói

A térség hagyományos termékeivel ismerkedhetnek meg a vásár látogatói.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: