2019-05-28 08:29:52• hírek • Közlemény

Hagyományok modern nyelven: az idei Főtér Fesztivál – Nagybányai Magyar Napok fő témája

szeptember 16 - szeptember 22

A 2019-es Főtér Fesztivál szeptember 16. és 22. között fog zajlani, és az alapkoncepciója a hagyományok ötvözése lesz a modernséggel.

Idén is helyet kapnak a fesztivál programjában a művészeti kiállítások, ifjúsági programok, színházi előadások és irodalmi estek, valamint az elmaradhatatlan koncertek is. Fellép ByeAlex és a Slepp, az USNK, a Teddy Queen, a Góbé Zenekar, Hot Jazz Band, Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Titán együttes is. A szervezők pedig egy meglepetéskoncertet is tartogatnak a tarsolyukban.

 

Az egyhetes fesztivál alatt a magyar napok jellegnek teret hagyva, a nagybányai hagyományok, a közösségi élet és a kulturális értékek is bemutatásra kerülnek. Emellett egy új művészeti galéria is megnyílik, de a művészeti kiállítások sem maradnak el: Les Pál, Les Gábor, Nagy Annamária, Balogh Edgár, Lenkey-Tóth Péter és lesz ismét egy nagyobb lélegzetvételű kiállítás a Művésztelepen, ami egyelőre még meglepetés. Előadásokból is válogathatnak az érdeklődők, hiszen ismét fellépnek a budapesti Madách Színház színészei, valamint a nagybányai Lendvay Márton Színjátszó Kör.

 

Ifjúsági programokból is bővelkedni fog a 2019-es Főtér Fesztivál, mivel a tavaly nagy népszerűségnek örvendő Diáknapokat idén is megszervezik, ugyanakkor cserkészprogramok és gyerekprogramok is lesznek. Csütörtökön az X Faktor győztes USNK, pénteken pedig a fiatalok által kedvelt ByeAlex és Slepp lép fel. A koncerteket követően pedig ifjúsági bulival folytatódnak majd az estek.  

 

A Bányavidék Nagybányán programsorozat mintájára a szervezők egy új programsorozatot kezdenek el, aminek a címe Magyarország Nagybányán lesz, vagyis magyarországi települések mutatkoznak be városunkban. Idén Sárospatak lesz jelen egy komoly programfűzérrel Nagybányán. A sorozatot pedig kiterjesztik a megye másik nagyvárosára, Máramarosszigetre is.

 

Hétfőn Nagybánya 690 éves első írásos említését ünneplik a fesztiválon, és a pénteki hagyományos bevonulás után táncházzal kezdődik a fesztivál. A csütörtöki fröccs esten fellép a Hot Jazz Band, de látványosságokból sem lesz hiány, mivel lesz street workout erő és akrobatika bemutató.

 

A szombat esti nagy fellépőt még meglepetésként tartogatják a szervezők, de elárulták, hogy a szászrégeni Titán zenekar, vasárnap pedig Ferenczi György és a Rackajam koncertezik.

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: