2017-04-26 16:57:27• hírek • Kocsis Zoltán

Hagyjuk az őzikéket, jöjjenek az ismert emberek

Nem úgy van ám az, hogy az önkormányzat el akarja nevezni az utcáit és kész. Az elnevezéseket jóvá kell hagynia egy bizottságnak, amely megyei szinten felügyeli a közintézmények, utcák neveit. Ennek elnöke, Calin Durla szerdán felvázolta a polgármestereknek a követendő irányelveket.

„Amikor elneveznek valamit az önkormányzat területén, az a kérésünk, hogy lehetőleg vegyék figyelembe a településekhez köthető híres emberek neveit, vagy akár az országos, nemzeti szinten ismert személyiségek neveit. Lehet ugyan Őzike (Caprioarei) utcának elnevezni az utcát, mert valamikor biztosan elment ott egy őzike. Ám mi arra kérjük önöket, lehetőleg tartsák szem előtt a településhez köthető ismert személyiségek neveit”, fogalmazott Durla a prefektúrán meghirdetett találkozón.

Nem tudni, hogy a probléma a Szatmárpálfalva községben történt utcanévadás kapcsán merült-e fel. Mert hogy kérdéses ugye, mi köze Ombodnak például Lisszabonhoz vagy éppen a Maroshoz, miközben az tény, hogy  1940-ben Ombodon született a ma Budapesten élő József Attila-díjas író, dráma- és forgatókönyvíró Kocsis István, akit 2015-ben a Magyar érdemrend lovagkeresztjével tüntettek ki...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: