2012-06-18 15:10:20• hírek • Szatmar.ro

Haginál edzett a lázári kissrác

Lázin Botond és az egykori klasszis, Gheorghe Hagi
Lázin Botond és az egykori klasszis, Gheorghe Hagi

Noha a szatmárnémeti labdarúgás jelene nem túl fényes (a város legpatinásabb csapata, az Olimpia hosszú évek után az elmúlt idényben került vissza a harmadik osztályba), az utánpótlás továbbra is termel ki fiatal tehetségeket. Ilyen lehet Lázin Botond, aki a múlt héten az ország legnagyobb akadémiáján vett részt próbajátékon. Nem is eredménytelenül.

Amint azt Csík Tibor, az Olimpia felnőtt csapatának edzője, aki egyben az utánpótlás-csapatokkal is foglalkozik, elmondta: a 12 éves srácra a Hagi Kupán figyeltek fel a Gheorghe Hagi Labdarúgó Akadémia tehetségkutatói. A jobb oldali középpályásként szereplő fiút pedig meghívták az akadémia Ovidiuban (Konstanca közelében) található modern edzőközpontjába. Ott naponta kétszer tartottak nekik edzést, ezek két-két órát tartottak. Technikai és erőnléti gyakorlatokat egyaránt végeztek, de nem maradhatott el az egymás elleni játék sem. A lázári srác pedig igen jól teljesített, ennek bizonyítéka, hogy 5-6 másik futballistapalántával együtt meghívást kapott egy két hetes edzőtáborba is. Ennek az időpontja egyelőre még nem ismeretes.

És ahogy azt a nagymamától, Lázin Évától megtudtuk, Botond már másfél évesen rúgta a bőrt és hat évesen kezdett el szervezett formában futballozni. „Nagyon lelkiismeretes gyerek, a világ minden kincséért sem hagyna ki egy edzést. Még ha esetleg beteg, akkor is elmegy az edzésre, csak hogy nézhesse a gyakorlást", mondta a nagyi, aki a szülők elfoglaltsága miatt maga viszi edzésre a kis unokát.

Lázin Botond a 10-es számú általános iskola V. D. osztályába jár. Álma, hogy egyszer majd átvegye példaképe, Lionel Messi helyét kedvenc csapatában, a spanyol Barcelonában. Ehhez talán Gheorghe Hagi Akadémiáján keresztül vezethet az útja. Egy biztos, ha sikerül meggyőznie az ottani szakembereket, akkor a szatmárnémeti salakpálya helyett hat természetes és két műfűvel borított pályán készülhet nap mint nap.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: