2010-10-21 14:58:39• hírek • Szatmar.ro

Hagi lett a Galatasaray edzője

Gheorghe Hagi lesz a vezetőedzői posztról szerdán menesztett Frank Rijkaard utódja a török Galatasaray labdarúgócsapatánál.

A Cim-Bom becenévre hallgató együttes pocsékul kezdte a szezont, hisz az első nyolc fordulóban négyszer is veszített - igaz, ugyanennyiszer nyert is - és az Európa-liga selejtezőiben is elvérzett. A holland trénernek az Ankaragücü elleni hazai zakó után kötöttek útilaput a talpára. Az isztambuli klub elsőként a korábbi válogatott Hakan Sükürt kérte fel, de ő visszautasította az ajánlatot, és inkább a sportigazgató felkérést fogadta el a klubnál, míg a második jelölt, a csapatot 1996 és 2000 között irányító Fatih Terim szintén nemet mondott a tréneri állásra.

A Galatasaray ezt követően fordult a "Kárpátok Maradonájához", aki játékosként és edzőként is már  megfordult az egyesületben. Minden idők legjobb román futballistájának tartott Hagi 1996-ban a Barcelonát hagyta ott a Galatasaray kedvéért, amellyel több hazai siker mellett az UEFA-kupát és az Európai Szuperkupát is megnyerte. Edzőként a 2004-2005-ös szezonban egy bronzérmet valamint egy Török Kupát nyert a Galatával - mindmáig ez egyetlen edzői trófeája.

 

Hagi most másfél évre kötelezte el magát (annak ellenére, hogy ő egy három esztendős szerződést szeretett volna), ezen idő alatt pedig 1,75 millió eurót tehet zsebre. Első meccsén rögtön az ősi rivális Fenerbahce otthonában lép pályára a csapat - az ellen az együttes ellen, amelyet a már említett kupadöntőben 5-1-es arányban ütött ki az egy bizonyos Frank Ribery vezette Galatasaray.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: