2013-03-25 14:33:16• hírek • MTI

Hagi a magyar sport állami támogatását dicséri

fotó: MTI
fotó: MTI

A magyar labdarúgás és általában a sport állami támogatási rendszerét dicsérte Gheorghe Hagi 125-szörös román válogatott futballista, aki szerint Magyarország öt-tíz év múlva labdarúgásban Románia fölé kerekedhet.

Az Evenimentul Zilei című román napilap elektronikus kiadása idézi hétfőn Hagit, aki a múlt héten Orbán Viktor miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatót a Puskás Suzuki Kupa nemzetközi utánpótlás-labdarúgótornáról Budapesten.

A lap szerint nem a román válogatott halvány játéka - a pénteki magyar-román vb-selejtező 2-2-re végződött - gondolkodtatta el Hagit, hanem a Magyarországon látottak és az Orbán Viktorral folytatott megbeszélésen hallottak. Hagi szerint abban a ritmusban, amelyben a magyarok építkeznek, 5-10 év múlva már jóval Románia előtt fognak járni. Rengeteget fektetnek a labdarúgásba és általában a sportba - mondta a román labdarúgás legendás játékosa.

Hagi értékeli azokat a kedvezményeket, amelyeket a magyar kormány a sportot támogató vállalkozók számára biztosít. A Puskás Ferenc Akadémia fejlesztési ütemét a bukaresti 55 ezer férőhelyes National Aréna megépítéséhez hasonlította, amelyet a román állam az Európa Liga tavalyi döntőjére építtetett fel viszonylag rövid idő alatt.

Hagi, aki utánpótlás-nevelési labdarúgó akadémiát működtet a Fekete-tenger parti Konstancán, a lap szerint keserűen állapította meg, hogy Romániában nem léteznek olyan kedvezmények, mint Magyarországon, ezért ő sem részesül ilyenben, ezzel szemben rengeteg adót kénytelen fizetni - olvasható az Evenimentul Zileiben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: