2013-12-20 16:42:42• hírek • Kocsis Zoltán

Hadüzenet az EKE-nek az ünnepi találkozón

A közeledő karácsony és új év jegyében telt a prefektusi kollégium idei utolsó ülése pénteken: Eugeniu Avram kormánybiztos, Cristian Sasu alprefektus, Adrian Stef megyei tanácselnök, Riedl Rudolf és Mircea Govor alelnökök, valamint Dorel Coica egyaránt megköszönték az esztendő során tapasztalt tiszteletet és remek együttműködést, kellemes ünnepeket kívánva a jelenlévő intézményvezetőknek, valamint a megye valamennyi lakosának. Az ilyenkor szokásos pezsgőzés sem maradt el.

A sort Szatmárnémeti polgármestere nyitotta, aki nehéz évnek nevezte a 2013-ast, a következő esztendőt pedig az uniós támogatásokért elkezdett harc éveként aposztrofálta. Ismét elmondta, hogy a szatmárnémeti metropolis-övezet közel félmilliárd euró értékű pályázatcsomaggal készül minél több pénzt lehívni.

Ezt követően Eugeniu Avram további támogatásáról biztosította a polgármesteri hivatalt, majd megköszönte a prefektúra égisze alatt működő intézmények alkalmazottainak, hogy valamennyien részt vettek a rászoruló gyerekek megsegítését célzó gyűjtésben. A kormánybiztos felszólította az intézményvezetőket, tegyenek meg minden szükséges lépést, hogy a következő két munkaszüneti héten is zökkenőmentesen menjenek a dolgok.

Az időközben megérkező Stef is megköszönte a remek együttműködést, minden idők legjobb prefektusának minősítve Avramot. Ez némi tömjénezési folyamatot váltott ki, majd a tanácselnök köszönetet mondott a Ponta-kormánynak a nagyszerű decentralizációs törvény miatt. „Napok kérdése, hogy az intézmények átkerüljenek a megyei tanács égisze alá. Nagyon várom ezt a pillanatot. És azt is megmondom, hogy miért. Akkor végre átvehetjük a védett területek gyámságát a mostani értéktelen semmirekellőktől! Nem állhatunk a fejlődés útjába csak azért, mert védett a terület. Szatmár megyének fejlődnie kell!", jelentette ki Stef.

Ez nyilvánvaló utalás az Erdélyi Kárpát Egyesületre, amely a Túr Menti Védett Területek gyámjaként komoly harcokat folytat az önkormányzatokkal a természeti értékek megvédéséért. Amint azt korábban Márk Nagy János a Szatmár.ro-nak elmondta, az EKE-nek 2015 február 21-ig élő szerződése van a környezetvédelmi minisztériummal a területek gyámságát illetően, amelyet ha az esetleg felrúgna, akkor a döntést a törvényszéken támadhatják meg.

Az eseményt amolyan meglepetésként a Szatmár Megyei Csendőrség kórusának és mikulásának kolindálása zárta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: