2016-09-16 15:08:32• hírek • Kocsis Zoltáns

Hadnagytól tartanak leginkább az Olimpia játékosai

Romario Rus és Walter Heil
Romario Rus és Walter Heil

Az Afumati-on elszenvedett 3-0-ás zakó után szombaton hazai pályán a Sepsiszentgyörgy ellen javítana az Olimpia csapata. A pénteki sajtótájékoztatón kiderült az is, mely játékosoktól tartanak leginkább a sárga-kékek.

„Agresszív, sokat futó csapat a Sepsi, különösebb egyéniségek nélkül. Egy ponttal és négy hellyel előttünk állnak a bajnoki tabellán és nyilván azért lépnek pályára, hogy ez így is maradjon", jellemezte a szombati ellenfelet Romario Rus és Walter Heil. Az Olimpia játékosai aztán mégis említettek két nevet: Hadnagy Attilát és Jakab Róbertet.

Hadnagy neve ismerős lehet a román élvonalt követők számára is, hiszen a Petrolul, a Brassó és a Botosani színeiben 182 meccsen lépett pályára a legmagasabb osztályban és 35 gólt szerzett. A már 36 éves csatár remekül érvényesíti rutinját a második osztályban, ahol az idei szezonban 3 meccsen már 7 gólnál jár. A Rus által említett Jakab Róbert egy 21 éves, Kovásznán született középpályás, aki alacsony, ám annál gyorsabb.

Silviu Pana felépült, Raul Krausz és Darius Lukács viszont sérülés miatt biztos nem léphet pályára a szentgyörgyiek ellen, mint ahogy hiányozni fog az eltiltott Cosmin Iuhas, Dumitru Muntean és Bogdan Andone vezetőedző is. „Jelenléte sokat számít a kispadon, rendkívül jól motivál minket. Még az öltözőbe se jöhet be, magyarázták a játékosok. Akik vérmérséklettől függően reagáltak a bírói tevékenységet érintő kérdésekre. Amíg Heil kijelentette, a bírói ítéletek mögé nem szeretne menekülni, addig Rus már vehemensebb volt. „Csak azt szeretnénk, hogy korrektül fújjanak. Pszichésen nehéz elviselni, hogy egész héten keményen dolgozol, aztán a bíró eldönti a találkozót", háborgott a középpályás.

Ha nem is a sajtótájékoztatón, de egy központi portálnak adott interjúban megszólalt Bogdan Andone vezetőedző is, aki a szatmári viszonyokat jellemezte. „Sajnos Szatmáron az infrastruktúra a béka feneke alatt van. Nincs edzőpályánk, így ott edzünk, ahol a meccseinket is játszuk. A kedvezőtlen felkészülési feltételek ellenére a fiúk példásan edzenek, igazi profikként viselkednek. Elégedett vagyok a csapattal, igazi egységet alkotunk és lépésről lépésre javulunk. Remélem hagyják végre a játékosaimat játszani. Felelősségem tudatában kijelenthetem, ha a bírók hagytak volna minket játszani, több pontunk lenne a tabellán", fogalmazott Andone.

Amit a szombati mérkőzés statisztikái kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a szentgyörgyiek idén még nem veszítettek vendégként (7-0 arányú győzelem Pankotán, 1-1-es döntetlen Afumati-on), az Olimpia pedig nem kapott ki hazai pályán (5-0 Resicabánya, 1-1 Brassó, 1-0 Luceafarul ellen).

Fontos információ a 11.00 órakor kezdődő meccs kapcsán, hogy a nők és a gyerekek mellett a nyugdíjasok is ingyen tekinthetik meg a mérkőzést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: