2011-01-18 09:36:16• hírek • Balog Anita

Hadházi és K. A. P. is nevettetni fog

A január 21.-i stand up esten a magyarországi humoristák krémje lép fel.

A könnyedebb műfajokat, a stand up comedyt kedvelő szatmáriak már izgatottan várják a hétvégét, ugyanis január 21-én 19 órai kezdettel a Dinu Lipatti Filharmóniában nevettet majd a magyar humor-társadalom Krémje. a Business Transaction és a Dumaszínház szervezésében Hadházi László, Kovács András Péter és Felméri Péter szórakoztatja majd a nagyérdeműt a legfrissebb sztorikkal. Felméri Pétert már bemutattuk a közönségnek, most a két veteránon, KAP-on és Hadházi Lászlón a sor.

Kovács András Péter kamaszkorában egy ideig pap akart lenni. Végül 2001-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán diplomázott, majd 2004-ben elvégezte a doktori programot is. Jogtörténetet és médiajogot tanított a Károli Gáspár Református Egyetemen, de humoristakarrierje beindulása után megvált a katedrától.

Előadóként 2003-ban próbálta ki magát először a Komédium Színházban, de a szervezés hiányosságai miatt a társulat hamar feloszlott. Litkai Gergely invitálására 2004-ben csatlakozott az induló Godot Dumaszínház tagjaihoz, ebben az évben kezdte írni a Hócipő humormellékletét, a Gúnygejzírt, aminek öt éven át volt szerzője. 2006-ban megnyerte a Magyar Rádió VIII. Humorfesztiválját, azóta a Rádiókabaré állandó szereplője szerzőként és fellépőként, a Kabaréklubot pedig szóvivőként is segíti. Két évet egy reklám- és műsorgyártó cégnél dolgozott, több televíziós műsorban volt gagman. Már pályája elején, 2008-ban Karinthy-gyűrűvel jutalmazták, melyet nem csak elismerésnek, de megelőlegezett bizalomnak és kihívásnak tekint.Showder Klub című műsornak, melynek ő a humorkoordinátora is.

Hadházi László a debreceni Kossuth Lajos Gimnáziumban érettségizett, majd számos felsőoktatási intézménybe járt (Mezőgazdasági-, Rendőrtiszti-, Egészségügyi, Testnevelési-, Államigazgatási Főiskola), de különböző okokból mindegyiket abbahagyta. 1987-ben kezdett el írni, majd 1994-től különböző vidéki rádióknál dolgozott. Írásai jelentek meg a Kretén című magazinban. 1996 és 2000 között a HBO Mennyi? 30! című műsorában dolgozott, de időnként feltűnt a Magyar Televízió Kisváros című sorozatában is, utána pedig mindkét kereskedelmi csatornán feltűnt, a Kész átverés show (RTL Klub), és a Banánhéj (TV2) révén.

A kilencvenes évek végén a Danubius Rádióban a Danubius Cappuccino szerzője és előadója volt, később ugyanezt volt a dolga a Sláger Rádió Bumeráng című műsorában is. 2002-től saját reggeli műsort kapott a Juventus Rádióban, majd amikor ez véget ért, visszatért Debrecenbe, ahol a Friss Rádióban és az Alföld televízióban is vezetett műsort. A Godot Dumaszínház indulásától kezdve a társulat állandó fellépője, folyamatosan szerepel az RTL Klub-on, a Showder Klub-ban és a Rádiókabaré-ban is. Humorista kollégáival időnként írnak egy-egy könyvet is. 2008-ban Vida Péterrel együtt Bon-bon-díjat kapott.

A humorestre egyébként ha korlátozott számban is, de még kaphatók belépőjegyek az Északi Színház jegyirodájában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: