2017-06-08 12:21:37• hírek • Kocsis Zoltán

Hadat üzennek a parlagfűnek! Te megismered?

Ambrosia artemisiifolia, azaz parlagfű – a növény, amely pollenje révén az allergén hatású növények szimbólumá vált. A hatóságok évről évre felszólítják a lakosságot, hogy irtsa, kaszálja a parlagfüvet. Ám sokan fel sem ismerik a növényt! Te megismered?

Ebben kíván segítséget nyújtani a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM), amely szombaton előadással és bemutatóval összekötött gyomlálást szervez Szatmárnámetiben, a Poligonului utcában. Azért ott, mert a városban ott található a legnagyobb parlagfű-populáció, magyarázta Békéssy Erzsébet igazgatónő azt követően, hogy az ügynökség szakemberei felmérték az egész várost.

Június 10-én, szombaton délelőtt 10 órától tehát a Poligonului utcában található ANL-lakásokhoz várják mindazokat, akik meg szeretnék ismerni az Észak-Amerikából 1860 körül Európába átterjedő és azóta hatalmas mértékben elterjedt invazív növényt. Amelyet az ügynökség szakemberei mutatnak majd be, igyekezvén elmagyarázni, miként lehet megkülönböztetni a hozzá hasonló növényektől.

Mindezek mellett a parlagfű egészségre gyakorolt hatásáról is fontos információkkal gazdagodhatnak mindazok, akik szombaton 10 órai kezdettel részt vesznek a parlagfű irtásában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: