2012-07-09 13:16:17• hírek • Póti Orsolya

Hadadi Alkotótábor negyedik alkalommal

A Szatmári Képzőművészek Egyesülete és a Dégenfeld Református Egyházi, Oktatási és Művelődési Központ, a Megyei Tanács anyagi támogatásával idén is megrendezi a Hadadi Nemzetközi Alkotótábort július 14-28. között.

A negyedik képzőművészeti alkotótábornak és ezáltal közel harminc művésznek ad otthont július 14-18. között a hadadi Dégenfeld kastély. A Szatmári Képzőművészek Egyesülete által szervezett rendezvényen jelen lesznek az egyesület más megyékből származó tagjai és Magyarországi meghívottjai, valamint az Ifjúsági Szárny alkotói.

„Az idei alkotótáborban elsősorban a fiatalok munkáira összpontosítunk, ezért sokkal több fiatal alkotót hívtunk meg. Érkeznek diákok a Johann Ettinger Német Elméleti Líceumból, az „Aurel Popp" Művészeti Líceumból és a Nicolae Steinhardt Líceumból is." - mondta el Gergely Csaba, az egyesület elnöke.

A szervezők biztosítják az meghívottak teljes ellátását, hideg-meleg vízzel ellátott fürdőszobás szobákban, napi háromszoros étkeztetést. A tábor végeztével a hagyományokhoz híven minden meghívott felajánlj néhányat a táborban készült alkotásaiból a Dégenfeld Református Egyházi, Oktatási és Művelődési Központnak.

A rendezvény újdonsága az, hogy a szervezők két fiatal zenészt - Varga Zsuzsannát és Negrea Georgét - is meghívták, azért, hogy dalaik előadásával még jobb hangulatban teljen a tábor. Az alkotótábor keretében július 21-én kiállítás nyílik a résztvevők korábbi és a helyszínen készített alkotásaiból. A kiállítást Varga Mária, a Művészeti Líceum tanára nyitja meg a szervező intézmények vezetőinek és az érdeklődők jelenlétben.

A IV. Hadadi Nemzetközi Alkotótáborban részt vesz: Belánszky Demkó Beáta, Chereches Alexandra, Dorogi Béla, Dragos Angela, Gergely Csaba, Keresztesi Monica, Kóter Vasile, Lakatos Miklós, Moise Roxana, Moldovan Brandusa, Moldovan Cristina, Nagy Ágnes, Nyárádi Enikő, Tillinger István, Pop Oana, Pop Stefania, Pastor Mihaela, Szodoray Parádi Hajnalka, Podolyák Vilmos, Tent Aurel, Sabau Maria, Sabau Vasile, Sofineti Corneliu, Sugar Anca.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: