2013-08-02 12:18:32• hírek • Póti Orsolya

Hadadi Alkotótábor idén is!

A Szatmári Képzőművészek Egyesülete és a Dégenfeld Református Egyházi, Oktatási és Művelődési Központ, a Megyei Tanács anyagi támogatásával idén is megrendezi a Hadadi Nemzetközi Alkotótábort augusztus 3-11. között.

Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Hadadi Alkotótábor, melynek a Dégenfeld-kastély ad otthont több, mint egy héten át augusztus 3-11. között. A Szatmár Megyei Tanács által támogatott és a Szatmári Képzőművészek Egyesülete által szervezett rendezvényen jelen lesznek az egyesület más megyékből származó tagjai, Magyarországi meghívottjai, valamint az Ifjúsági Szárny alkotói is.

„Az idei alkotótábor összesen harminc képzőművésznek biztosít lehetőséget a kibontakozásra, és emellett a szórakozásra, kikapcsolódásra. Érkeznek művészek Kolozs, Máramaros, Maros megyékből, valamint Magyarországból is" - mondta el Gergely Csaba, az egyesület elnöke. A tábor végén a hagyományokhoz híven minden meghívott fel kell ajánljon néhány művet az egy hét alatt készült alkotásai közül a Dégenfeld Református Egyházi, Oktatási és Művelődési Központnak.

Az esemény művészeti vezetői Muresan Vasile, a Maros Megyei Művészeti Múzeum muzeológusa és Pop Calin ugyanezen intézmény munkatársa lesznek - tudtuk meg Gergelytől. 

A rendezvényen idén is jelen lesz egy fiatal zenész, Varga Zsuzsanna hegedűszakos diák, aki tesz arról, hogy még jobb hangulatban teljen a tábor. Az alkotótábor utolsó napján, augusztus 11-én kiállítás nyílik a résztvevők korábbi és a helyszínen készített alkotásaiból.

Az alkotótábor a hagyományokhoz híven kiállítással zárul

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: