2016-05-24 16:37:46• hírek • Választási hirdetés

Hadad a kapu két szomszédos megye felé is

A Szatmárnémetitől 70 kilométerre fekvő Hadad speciális igényekkel is rendelkezik. Ezek megoldására vállalkozik ismét a jelenlegi polgármester és csapata.

Balog Ferenc vagyok, negyedik mandátumomat fogom megkezdeni, mint polgármester Hadadon a választásokat követően. Hadad község igen távol esik a megyeközponttól, ezért másként is kell gondokodnunk, ha infrastrukturális fejlesztésekről van szó. Számunkra nem ugyanazok az utak fontosak, mint egy olyan községnek, amely közelebb esik Szatmárnémetihez. Éppen ezért kiemelkedően fontos, hogy a megyei tanáccsal jó kapcsolatban legyünk, hiszen a minket Máramarossal összekötő megyei rangú út helyrehozatala megkönnyítené az itt élők életét, míg a Zilahhoz vezető községi úttal majd mi foglalkozunk ilyen kiemelkedően.

A két szomszédos megyével való összeköttetés igen fontos a munkavállalók szempontjából is. Ez azonban csak egy - ha fontos szelete is - azoknak a teendőknek, amelyekkel foglalkozunk. Számos pályázati forrásból megvalósult projekt dicséri a csapatom munkáját. Kiépült vízhálózat van Lelén és Hadadnádasdon is már, iskolákat újítottunk fel és épül óvoda is, hogy a helyi igényeket kielégíthesse. A kultúrházak állapotát is kiemelt ügynek tekintettük, főleg azért, mert fellendült a községben a kulturális élet és a hagyományőrzők is teret követelnek maguknak.

Természetesen ez csak a megvalósítások és a tervek egy része. Számos projekt van már dokumentációs szinten, s a szükséges forrásokat is felkutattuk hozzájuk. Stratégiai gondolkodás szükséges akkor, ha valaki polgármesterként dolgozik, ugyanakkor jó menedzsrenek is kell lenni, hogy össze lehessen hangolni a dolgozók munkáját. Ehhez azonban kell az is, hogy a megyei tanács részéről érkezzen anyagi és erkölcsi segítség is.

A pályázatoknál sokszor jól jött az az „alap", amelyet Csehi Árpád és az RMDSZ-es vezetés idejében megkaphattunk, ameddig befutnak az utófinanszírozásos projektek elszámolásai. Jelenleg ez az összeg nem elérhető, így számunkra is gondot fog jelenteni, hogy hogyan oldjuk meg a heyzetet. Nagyon jó volt, hogy ha valós szükség mutatkozott, akkor volt honnan és kitől kérni.

Ezt jelentette az RMDSZ: kiszámíthatóságot és megfelelő szintű együttműködést, de nem csak velünk, hanem a többi községgel is. Erre a tapasztalatra van szüksége a megyének és Hadadnak is.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: