2010-07-30 14:48:50• hírek • Szatmár.ro

Hadad Napja

Balogh Ferenc
Balogh Ferenc

Bár egyes közigazgatási egységekben csak az idei, takarékossági program hatására kezdtek el szerényebb településünnepet szervezni, Hadadon már a legelső falunapra is minimális összeget fordítottak, és a helyi fellépőkre helyezték a hansúlyt az elmúlt négy alkalommal.

Most sem lesz ez másként, a „sztárfellépő" a szilágycsehi kultúrcsoport lesz. Balogh Ferenc, polgármester tájékoztatása szerint a településünnep lényege most is a helyiek szórakozása és a tartalmas együttlét. A hagyománynak megfelelően az idei rendezvény is ökumenikus istentisztelettel kezdődik, amelyen a községbeli református, ortodox, pünkösdista és baptista papokon kívül részt vesz Ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület  püspöke is.

A közös ima után, 13 órától kezdődnek a szórakoztató programok: a helyiek csapatokat alakíthatnak maguk között, és fociban, asztaliteniszben, kötélhúzásban, sörösládamászásban méretkezhetnek meg. Akik a kultúrára kíváncsiak inkább, azok az ünnepi műsort tekinthetik meg, amelyen a helybeliek mellett a szilágycsehiek és az ákosiak lépnek fel. A rendezvényt szabadtéri diszkó zárja. Hadad Napját idén is a Dégenfeld-kastély kertjében tartják meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: