2018-02-11 11:04:49• hírek • MTI

Hackertámadás érte a phjongcshangi szervereket

A téli olimpia szervezőbizottságának (POCOG) szervereire szombat este, a játékok megnyitója idején csaptak le.

A POCOG szombaton közölte, hogy a kalóztámadás zavart okozott a sajtóközpont digitális televíziós műsorszolgáltatásában (IPTV). A szervezők leállították a szervereket, hogy megakadályozzák a még nagyobb károkozás. Emiatt nem volt elérhető az olimpia hivatalos honlapja, aminek következtében azok a szurkolók, akik interneten vásároltak jegyet a sporteseményekre, nem tudták kinyomtatni a foglalásokat igazoló szelvényeket.


A zavart csak helyi idő szerint szombat reggel nyolc órakor sikerült teljesen elhárítani. A hackertámadás forrása egyelőre nem ismert. A szervezőbizottság hangsúlyozta, hogy a hackertámadás a téli olimpiai játékok szempontjából nem létfontosságú számítógépes rendszerekben okozott zavart néhány órán át, és sem a sportolók, sem a látogatók biztonsága nem volt veszélyben.


A dél-koreai hatóságok különbizottságot hoztak létre az eset kivizsgálására, és mihelyt fényt derítenek rá, tájékoztatják a nyilvánosságot. Kiberbiztonsági szakemberek arra figyelmeztettek korábban, hogy az olimpiai játékokhoz hasonló nagyszabású rendezvények internetes rendszerei számítógépes kalózok súlyos támadásainak lehetnek a célpontjai.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: