2013-08-22 16:35:53• hírek • Szatmár.ro

Ha péntek, akkor PMN! Tankcsapda, Fradi, Stand up!

Bár vannak, akik a világ végét jövendölik augusztus 23-ra, a Partiumi Magyar Napok szervezői ennél lényegesebben optimistábbak.

Mindenkit invitálnak a pénteki eseményekre, amelyek közül az első, péntek délután 18 órától a komolyzene kedvelőit helyezi előtérbe, hiszen a Consonantia Trio kamara hangversenyére kerül sor a Római Katolikus Püspökség Aranytermében. Közben persze már épül a Kossuth-kert is, ám ott csak késő estére hozza meg a pénteki nap a jókedvet.

A várakozás azonban nem fog unalmasan telni. Az Olimpia Stadion ismét üvöltésektől lesz hangos. Pályára lépnek a Ferencvárosi Torna Club Öregfiúk és a Szatmárnémeti Olimpia Öregfiúk csapata. Nem mindennapi eseménynek számít ez a meccs, hiszen közel négy évtizede nem láthatott a szatmári közönség fradista focistákat az Olimpia stadionban. Az egyeztetések alapján úgy néz ki, pótolva lesz az elmúlt negyven év, hiszen a 70-es évektől kezdődően napjaink sztárjaiig minden generáció képviselteti magát. Ha minden a tervek szerint alakul, elől Nyilasi Tibor és Ebedli Zoltán szerepel majd, a 80-as évekből Rab Tibor és Kis Zoltán, míg a már Nyilasi edzette csapatból itt lehet Deszatnik Péter, Balogh Tamás, a rekorder Lipcsei, Horváth Ferenc, Dragóner, Milovanovics, Schultz és Mátyus.

De számítani lehet az utolsó magyar világklasszis, Détári Lajos szereplésére is, és természetesen nem maradhat ki a csapatból a szatmári fradisták legnagyobb kedvence, Szenes Sándor sem. Ami az Olimpiát illeti, Szilágyi István MLE elnök szintén négy évtized legjobbjai közül próbál válogatni, így várható Both, Keizer, Pusztai, Vígh, Szabó Gyula, Balogh, Bolba, a Pintér fivérek, Suciu, Ritli, Blatniczki, Téger, Paul Levente, Paul Mihai, Esztinka, Csenteri, Tabi, Papp Zsolt, Csík Tibor, Nastai és más ismert itthoni labdarúgók szereplése. Ha kiderül, hogy ki bizonyul jobbnak negyven év válogatottjai közül, akkor irány Szatmárnémeti Új főtere, ahol hatalmas színpadon, hatalmas hangtechnikával várja a rajongóinak több ezres táborát a Tankcsapda. Nemigen volt még ilyen érdeklődés magyarországi együttes iránt. De úgy tűnik, hogy a hosszú évek várakozása meghozza eredményét és szabadtéri őrület veheti kezdetét Szatmár megyeközpontjában.

A Tankcsapda tehát 20 órától várja a rajongókat. A Babytrend színpad (kisszínpad) mellett karaoke verseny lesz 21 órától a Net Music zenebolt szervezésében, s akinek pacsirta költözött a torkába, azt mindenképpen oda várja a lelkes zsűri és a szervezők. Egy órával később, tehát 22 órától pedig a nevetni vágyókat várják a Nagysátorba, ahol fellépnek a stand up comedy Erdélyi Humorfesztiválon megismerhetett szatmárnémeti és bihardiószegi különdíjasai, Székely Zsolt,illetőleg Kun Zsolt. Valamint helyet adnak a Frizbi stand up comedy bajnokságán döntőbe jutott Szikra Lászlónak is. A Kossuth-kertben a City Rádió színpadon (nagyszínpad) 22 óra 30 perckor a retrománia utcabálja zárja a pénteki napot.

A PMN támogatói:

Kiemelt támogatók: Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány.

Aranyfokozatú támogatók: Tarr Beton, Babytrend, Barta Ati, Autonet, No Pardon Pub.

Ezüstfokozatú támogatók: Farmacenter, CBA, Nyírbátori Sárkányfürdő, Silcomprest, Fery's Invest, Metamob, Kreativ, Inovativ, Kauftherm, Solarex, Secondtex, 2X2 Club, Panatek, Salvator, Transpink, Mindig Friss, Clinica Korall, A24

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: