2015-06-25 18:41:39• hírek • Kocsis Zoltán

Ha nem tudni ki és mit akar, akkor nincs jóváhagyás

Nem hagyta jóvá a Burgya-sarok területrendezési tervét a Szatmárnémeti Városi Tanács, mivel a polgármesteri hivatal továbbra sem hajlandó elárulni: ki és főleg mit akar ott építeni.

Történik ami történik és a Károlyi és a Szatmárzsadányi (Closca) utcák kereteződésében található terület mindig a figyelem középpontjába kerül. Vita volt évekkel ezelőtt, amikor kiderült, oda épít benzinkutat az OMV. Aztán mindenki csak ámult, amikor az osztrák társaság bezárta a benzinkutat, akkor az szolgáltatta a beszédtémát. Most pedig macska-egér játék van kialakulóban, amelyben egyik főszerepet a polgármesteri hivatal, a másikat a városi tanács ellenzéki oldala játssza.

A polgármesteri hivatal, pontosabban a tervezetet előterjesztő polgármester egyszerűen nem hajlandó feltüntetni a hivatalos dokumentációban, hogy milyen beruházó mit szeretne ott kialakítani és üzemeltetni. Nem volt hajlandó ezt megtenni már az előző havi tanácsülés dokumentumaiban sem, csak másnap árulta el sajtótájékoztatón, hogy egy gyorsétteremláncról lenne szó. Mindez azonban továbbra is hiányzik a dokumentumok közül.

„Két eset lehetséges, magyarázta Maskulik Csaba RMDSZ-es tanácsos. Ha a beruházó meg akarja vásárolni a területet, akkor a törvény szerint neki kell fizetnie a területrendezési tervet. Ha koncessziót akar , akkor viszont a városnak kell fizetnie azt".

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a területből 1600 négyzetméter a városé, 200 négyzetméter magántulajdonban van, 639 négyzetméter tulajdonjoga fölött pedig közösen rendelkezik a város és egy magánszemély.

„Szó sincs arról, amit a polgármester szerdai sajtótájékoztatóján állított, hogy az RMDSZ akadályozná a város fejlődését. Nem vagyunk azonban hajlandóak kétes döntéseket hozni. Olyan döntéseket, amelyeknek nem ismerjük a részleteit. Amíg a polgármesteri hivatal ezeket a problémákat nem tisztázza, addig nem szavazzuk meg", jelentette ki Maskulik.

A tanácsülésen jelen lévő Dorel Coica polgármester egyetlen szóban sem válaszolt az ellenzék kételyeire, kérdéseire...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: