2017-09-08 15:05:59• hírek • Szatmar.ro

Ha megkaptunk egy állást, ne dőljünk hátra!

Az életben megvan mindennek a folyamata, ahogyan az álláskeresésnek is. Jó, ha már most tisztázzuk, ha sikeresen helyt szeretnénk állni, és hosszútávon szeretnénk elhelyezkedni, akkor kitartónak kell lennünk. Az első dolog, amit el kell döntenünk, hogy pontosan milyen szakmát végeznénk szívesen.

Ehhez persze ismernünk kell magunkat, hogy melyek azok a dolgok, amikben jók vagyunk, és melyek azok, amelyekben nem jeleskedünk. Találnunk kell olyan információforrást is, ahonnan tudunk tájékozódni az aktuális lehetőségekről. A győri álláshirdetések oldalon megtalálhatjuk számításainkat. Az oldalon feladhatunk hirdetést azzal kapcsolatban, hogy milyen munkát keresünk.

Fontos, hogy a hirdetés feladásánál törekedjünk a részletességre, hiszen minél több információt közlünk, annál könnyebben felveheti velünk a kapcsolatot egy vállalat. Írjuk le, hogy pontosan milyen pozícióban helyezkednék el, hol lakunk, és egy elérhetőséget is érdemes megadni. Ezenfelül barangoljuk be az oldalt, mert a különböző kategóriák felkelthetik érdeklődésünket, és találhatunk megfelelő álláshirdetést.

A gyorskeresőt akkor érdemes használni, ha már van ötletünk, hogy melyik szakmában helyezkednénk el szívesen. Amennyiben találtunk egy álláshirdetést, amelyre jelentkeznénk, akkor készítsük el önéletrajzunkat, és motivációs levelünket. A hirdetést mindig alaposan olvassuk el, mert így elkerülhetjük azt a hibát, hogy nem csatolunk egy dokumentumot jelentkezésünkhöz.

Ha a vállalat felhív bennünket, és időpontot egyeztet velünk egy állásinterjúval kapcsolatban ez már jó jelnek számít. Azt jelenti, hogy felkeltettük a cég érdeklődését. Az állásinterjúra mindenképpen készüljünk fel, ha szükséges vásároljunk meg állásinterjúval kapcsolatos könyveket, amelyekben számos kérdésre kitérnek a szerzők. A gyakran feltett kérdésekre pedig mintaválaszokat is olvashatunk a kiadványokban.

Ha sikeresen vettük az akadályt az állásinterjún, és megkaptuk az állást, amire jelentkeztünk, utána sem szabad hátradőlni. A legtöbb vállalat először csak 3 hónapos próbaidőre vesz fel bennünket. Ez idő alatt bizonyítanunk kell rátermettségünket, hogy igenis meg tudjuk állni helyünket új munkahelyünkön. Az első időszakban figyeljünk minden információra, amelyet új kollégáink mondanak nekünk.

Amennyiben tehetjük, akkor kerüljük el a munkahelyi pletykálkodást. Soha nem tudhatjuk, kiben bízhatunk meg, ez különösen igaz az első időszakra. Az első három hónap nem lehet egyszerű, de ha valóban hosszútávra szeretnénk elhelyezkedni, és kitartóak vagyunk, akkor nem lesz probléma. Igyekezzünk beilleszkedni a társaságba. Ha meghívnak bennünket egy munka utáni italra, semmiképp se utasítsuk vissza a meghívást. Ez azt jelentheti, hogy a kollégák meg szeretnének ismerni bennünket, és ez számunkra is remek lehetőség lehet, hogy mi is megismerjük őket közelebbről.

A munkahelyen épített kapcsolatok rendkívül fontosnak ígérkezhetnek a jövőben. Ha valaki a weboldalon a mérnökállások szekcióban talál magának lehetőséget, akkor neki egy rendkívül zárt közösségbe sikerült bekerülnie. Mert bizony a mérnökök ismerik egymást és vagy segítenek, egymásnak vagy éppen igyekeznek hátráltatni a másikat. Ajánlatos így a kollégákkal jó kapcsolatban lennünk, hogy ezzel is segítsük az előrejutásunkat!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: