2018-05-23 13:14:56• hírek • Bede Emőke

Ha kell, kígyókkal és kutyákkal is megküzdenek a csendőrök

Tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy a csendőrség mindennapjai szürkék és unalmasak. Olykor ugyanis olyan helyzetekben kellett helytállniuk, melyek akár egy vígjátékban is megállnák helyüket.

Ovidiu Popa csendőrparancsnok egy szerda délutáni sajtótájékoztatón mesélt azokról a hétköznapinak cseppet sem nevezhető esetekről, melyekben kétségbeesett lakosok kérték segítségüket. Volt többek között olyanra is példa, hogy valaki egy kígyót vélt felfedezni a garázsában. Igen ám, de a kérdésre, hogy azért be tud-e jutni az épületbe, a bejelentő elmondta, szó sincs épületről, ugyanis még oldalsó falai sincsenek a csak felülről borított területnek. Hogy ezek után mégis miként állapította meg a tulajdonos, hogy egy kígyó keveredett a „garázsába”, nem tudni.
 

A másik történet helyszíne pedig Nagykároly volt, ahol egy lakos azáltal, hogy egy egész héten keresztül etette az egyik kóbor kutyát, odaszoktatta azt saját portája elé. Csakhogy amint már nem érkezett a nagylelkű férfitól több eledel, az állat agresszívvá lett. A sajtói kérdésre, hogy miként sikerült megoldják ezt a helyzetet, a csendőrparancsnok elmondta, hogy a manőver nem okozott különösebb fejtörést az egyenruhásoknak. Enni adtak a kutyának, majd eltávolították az ingatlan elől.
 

Komolyra fordítva a szót, Ovidiu Popa azt is elmondta, hogy a csendőröknek nem egyszer kellett szembenézniük a gazdátlan kutyák által okozott veszéllyel, de úgy tűnik, hamarosan megkaphatják végre azokat a nyugtatólövedékkel működő fegyvereket, melyek segítségével egy időre ártalmatlanná lehet tenni az állatokat. Mint a parancsnok elmondta, szó sincs arról, hogy bántanák az állatokat, viszont sokszor komoly fellépésre van szükség a civilek megmentése érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: