2020-04-03 12:49:39• hírek • Agerpres

Ha igény mutatkozik rá, megnyitnák a petei határátkelőt is az ingázók előtt

Csütörtökön 20 órától a Nagylak 2 autópálya-határátkelőt kizárólag a teherforgalom számára tartják fenn, a személyautókat pedig a Nagylak 1-es határátkelőhöz irányítják - tájékoztat közleményében a belügyminisztérium.

Marcel Vela tárcavezető már a kormány csütörtöki ülésén kilátásba helyezte az intézkedést, majd este megbeszélést folytatott magyar hivatali kollégájával, Pintér Sándorral, aki egyetértett a javaslattal. Így csütörtökön este 8 órától csak a személyautók használhatták a Nagylak 1-es átkelőt. Az intézkedéstől a Nagylak 2-es határátkelőnél eddig tapasztalt torlódások megelőzését remélik.


Az egyeztetésen ugyanakkor arról is döntés született, hogy az országba érkező autókat legfeljebb tízes csoportokban rendőrautók kísérik majd a célmegyébe, ahol a megyei rendőrség vagy csendőrség egységei veszik át őket.


A két miniszter arról is tárgyalt, hogy nyissák meg a csanálosi, a nagyszalontai és a székelyhídi határátkelőt a határ legtöbb 30 kilométeres körzetéből ingázók előtt. Marcel Vela ugyanakkor kilátásba helyezte, hogy ha igény mutatkozik rá, ugyanígy járhatnak el a petei és a tornyai határátkelő esetében is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: