2008-02-14 18:23:51• hírek • István Löchli

Megoldódik a szatmárnémeti strand sorsa

 Bemutatták az új strand látványtervét - szállodák, élményfürdők és éttermek várják majd a fürdőzőket. VIDEO

 

A megyei lakosság számára igen kellemetlen tény, hogy Szatmárnémeti, mint megyeközpont nem rendelkezik működőképes, korszerű stranddal.

Sokan nemtetszésüket fejezték ki, hogy a városvezetés több évi huza-vona után sem sikerült megoldja a strand ügyét. A fürdőzni vágyó megyeszékhelyi lakosoknak így utazniuk kellett, például Nagykárolyba, vagy tasnádra, ahol kielégítő körülményeket találtak. Most azonban úgy tűnik megoldódhat a Szatmárnémeti strand sorsa, ugyanis csütörtökön Ilyés Gyula polgármester valamint Gabriel Les alpolgármester egy sajtóértekezlet keretén belül bemutatták az új strand látványtervét, amely alapján előreláthatólag egy öt éves projekt keretében teljesen átépítik a strandot.
Mindeddig nagy problémát jelentett, hogy a strand melletti telkek tulajdonjoga tisztázatlan, így nem lehetett nagyobb beruházást végezni, de jelentkezett egy vállalkozó akinek a strand mellett is vannak telkei, így az általa birtokolt terület alkalmas lesz egy szabadidő-komplexum kiépítésére. Az öszmunkálatok a jelentkező vállalkozónak összesen 10 millió euróba fognak kerülni, és a Polgármesteri Hivatal pedig a céggel egy 49 évre szóló társulási szerződést fog kötni. Az előzetes tervek szerint szállodát, újabb uszodát, éttermeket és szórakozóhelyeket fognak létesíteni, melyek legigényesebb vandégeknek is meg fognak majd felelni.
Amint azt Gabriel Les alpolgármester elmondta, tavasszal már elkezdődnek a munkálatok, első lépésként rendbe teszik azt a négy kutat, amely az öt medence vízellátását fogja biztosítani, így már nyáron működőképes lesz a strand Szatmárnémetiben. Ezekkel a munkálatokkal párhuzamosan fognak zajlani a beruházások a strand környékén, hogy időben felépüljön az élményfürdő és szórakoztató komplexum Szatmárnémetiben.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: