2010-03-05 13:10:30• hírek • Kótai Levente

Ha idénynyitásra nem is, de megnyit a Strand

Ha a május 1-ei szezonnyitásra nem is, de az idei nyáron látogatható lesz a strand. Területét a szezon kezdetén meg nem tudják átadni a közönségnek, de a nyár folyamán már mindenképpen üzemelni fognak a régi és új medencék. Körülnéztünk a strandon, hogy állnak a munkálatok.

A pihenőövezet teljes területének rendbetételét ígéri a Beny Alex cég vezetősége - a szatmári strand ügyének az adott lendületet, hogy a cégnek sikerült elnyernie a termálvíz kitermelési jogát. A jelenlegi három kútból csak egyet lehetett felújítani, a jövő évre tervezik egy újabb meleg és egy hideg vizes kút fúrását.

A több évi leállás és hiábavaló reménykedés után indokolt egy kis kétkedés. A strandon uralkodó állapotok viszont bizakodásra adnak okot: nagy átalakítások, építkezések folynak a területen. Két teljesen új gyermekmedence létesült, újra öntötték a meleg vizes medencék oldalát és alját. Az Olimpic néven ismert medence régi formájában megszűnt, most három elkülönített fürdőhely van a helyén.

Dinu But a cég képviseletében szerkesztőségünknek elmondta, hogy a medencék teljes átalakításon mennek át. Nem csak foltozgatások lesznek az idén, hanem újjávarázsolják azokat. A szükséges munkálatok fele már le is zajlott. A medencék oldalának és aljának újraöntésével már végeztek, még a mozaikkőből készült burkolat felrakása és a vízellátó rendszer beszerelése van hátra.

Ebben az évben folytatódik a Termal Hotel újjáépítése is, aminek befejezése a 2011-es évre tolódik. Gyakorlatilag az alapoktól kezdve minden egyes falat újjáépítettek.

Mivel 49 évre kapták bérbe a terület, hosszabb távú befektetéseket is terveznek: 2016-ig a cég egy élményfürdő létrehozását tűzte ki célul. Mindaz amit idáig felsoroltunk megközelítőleg 10 millió euróba fog kerülni. Nagyon távoli tervek egy öt csillagos, teljesen új hotel felépítéséről is szólnak, de ezek még csak terv szintjén léteznek.


Az Olimpia medencét átalakítottak
Az Olimpic medencét átalakították


A Termal Hotel minden tégláját kicserélték
A Termal Hotel minden tégláját kicserélték


Az egyik a két új gyermekmedencéből
Az egyik a két új gyermekmedencéből


Megkettőzték az őrséget az építkezés alatt
Megkettőzték az őrséget az építkezés alatt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: