2012-10-08 16:26:32• hírek • (x)

Ha hűt, ha fűt – ősszel takarítsa ki klímáját

A klímaberendezések karbantartását sokan elhanyagolják. Úgy gondolják, hogy az csak felesleges pénzkidobás. Akik másként gondolják, ők is gyakran pórul járnak, amikor a „szerelő" egyszerű csapvízzel kimossa a poros szűrőt. A klímaberendezések tisztítása azonban ennél jóval összetettebb feladat. Mindezt pedig ajánlatos ősszel és/vagy tavasszal elvégezni!

A készülékek cseppvíz tárolójában baktériumok és gombák telepednek le és terjednek el. Amikor az ember aztán hosszabb szünet után bekapcsolja a berendezést, az megforgatja a spórákat tartalmazó levegőt a lakásban, szobában, teremben. Enyhe esetben rövid távon köhögés, hosszabb távon asztma vagy légionella betegség is kialakulhat. Amennyiben a berendezést nem csak hűtésre, de fűtésre is használják (ezt az inverter technológia lehetővé teszi), akkor ősszel és tavasszal is ajánlott kitakarítani a klímát. Amennyiben csak hűtésre használjuk a berendezést, akkor is ajánlott ősszel kitakarítani: a tavaszi csúcsidőszakban ugyanis nem biztos, hogy találunk megfelelő időben megfelelő szakembert.

Az élettani szempontok mellett van azonban egy másik hozadéka is a klíma kitakarításának: egy jó szakember a berendezés műszaki állapotát is fel tudja ekkor mérni. Ez lehetővé teszi, hogy a meghibásodás első jeleit is észleljék. Ez pedig megelőzheti és olcsóbbá teheti a későbbi javítást.

A klíma karbantartása igen sokrétű feladat. Beletartozik a beltéri egység szűrőjének és burkolatának tisztítása; a kültéri egység légkondenzátorának kifúvatása; a beltéri gomba-és baktériummentesítés; az elektromos bekötések ellenőrzése; a kondenzvíz kifolyásának ellenőrzése; a készülék elektronikájának és automatikájának ellenőrzése; a hűtőkör ellenőrzése, kis mennyiségű hűtőközeg utántöltése; próbaüzem, áramfelvétel mérése.

A klíma karbantartását érdemes szakemberekre bízni. A kopástól és használatból eredő károsodásokat is észreveszi, a későbbi problémákat ezáltal kiküszöbölheti. Mindehhez pedig szakmai tudás és tapasztalat szükséges. Mindezt megtalálja Ön Szatmárnémetiben az Eskimo kft.-nél!

Az Eskimo alapfilozófiája, hogy minőségi szolgáltatást nyújtson a legkedvezőbb áron. „Nem szeretnénk drága szolgáltatást nyújtani, hisz a mai helyzetben is ki kívánjuk szolgálni ügyfeleinket", mondja Nagy Géza üzletvezető.

Az Eskimo minden márkájú készülék karbantartását és szerelését vállalja! Szatmárnémetin belül ráadásul a kiszállás is ingyenes!

Amennyiben nem akar kellemetlenségeket a téli fűtés során, az Eskimo az Ön rendelkezésére áll hétfőtől szombatig 8-16 óra között a 0261-765838-as, a 0371-107831-es vagy a 0728-924170-es telefonszámokon vagy személyesen az Amaci út 36 szám található székhelyen. Keresse továbbá az Eskimót a 0261-765738-as faxszámon vagy a az eskimo_sm@yahoo.com e-mail címen is.

Ne feledje - ha hűt, ha fűt, ősszel ajánlatos kitakarítani a klímaberendezését!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: