2017-09-18 09:54:45• hírek • Hirdetés

Ha betartjuk az önéletrajzírás 7 szabályát, akkor nagy gond nem lehet!

Nem lehet elégszer kihangsúlyozni, mennyire fontos az, hogy önéletrajzunk megfelelő legyen, ugyanis ez a dokumentum jelenti a belépőnket a munkaerőpiacra. Érdemes lehet egy kis figyelmet szentelni a helyes önéletrajzírása, mert ettől is sok minden függhet. Az önéletrajznak alapvetően 7 fontos eleme van. Most ezeket az elemeket fogjuk egy kicsit jobban megvizsgálni, ezzel is segítséget nyújtva.

Az első pontban kell szerepelnie személyes adatainknak, melybe beletartozik születési nevünk, címünk, telefonszámunk és e-mail címünk is. Nagyon fontos hogy elérhetőséget mindenesetben adjunk meg, mert így tudnak bennünket értesíteni, hogy megkaptuk-e az állást vagy sem. Ügyeljünk arra is, hogy önéletrajzunkhoz mindig csatoljunk fényképet, mert az interjúztatók nem szeretik, ha nem tudnak valakit beazonosítani.

A második pontba kell írnunk a megpályázott pozíció nevét, és referenciaszámát, már amennyiben megadtak referenciaszámot.

A harmadik pont a leglényegesebb mindközül. Ebben a részben kell leírnunk azt, hogy milyen képességek, és tapasztalatok birtokában vagyunk. Figyeljünk arra, hogy a munkakör betöltéséhez szükséges képességeinket, és tapasztalatainkat csak röviden, tényszerűen soroljuk fel. Az önéletrajznak vázlatszerűnek kell kinéznie.

A negyedik pontban kell leírnunk korábbi munkahelyeinket, viszont ennek is megvan a maga szabálya. Időben visszafelé sorolva kell feltüntetnünk előző munkahelyeinket. Ez azt jelenti, hogy a legelső munkahelyet kell az utolsó sorba írnunk, és a legutolsó munkahelyet pedig az első helyre. Ennek is megvan a maga magyarázata. Mivel a HR-es interjúztatók nemcsak a mi önéletrajzunkkal foglalkoznak, hanem a többi beküldött pályázattal is, így előfordulhat, hogy nem tudják alaposan végigolvasni az önéletrajzunkat. Ezért általában csak az első sorokat olvassák el, ha valamilyen tapasztalatra kíváncsiak.
Az ötödik pontba kerülnek a tanulmányok.

Ennél a pontnál is úgy kell eljárni, mint az előzőnél, tehát időben visszafelé kell felsorolni tanulmányainkat. A hatodik pontba kerülnek az egyéb ismeretek, amelyek birtokában vagyunk. Amennyiben rendelkezünk jogosítvánnyal, vagy számítógépes programismeretekkel, akkor ebben a pontban leírhatjuk mindezeket. Manapság ha rendelkezünk vezetői engedéllyel, már előnnyel indulhatunk nemcsak a magánéletben, de a munkaerőpiacon is. Ha megnézünk egy álláshirdetést, akkor láthatjuk, hogy a legtöbb állás már jogosítványhoz kötött. Ezért érdemes megcsinálni idejekorán a jogsit.

A hetedik és egyben utolsó pontban leírhatjuk személyes érdeklődésünket, melybe beletartozik a hobbi is. A hetedik pontot akkor lehet érdemes alkalmaznunk, ha úgy látjuk, hogy az a munkakör szempontjából fontosnak bizonyulhat. Nos, ha készen vagyunk az önéletrajzzal, akkor itt az ideje, hogy álláshirdetéseket olvassunk a Miskolc állásbörze oldalon. Rengeteg lehetőség közül válogathatunk kedvünkre, azonban sokan kényelmes munkavégzésre vágyhatnak. A vállalatoknál népszerű szellemi munkának tekinthető az mérnöki munka. Nem csoda, hiszen mégiscsak Miskolcon van az ország egyik legnagyobb mérnöki kara. Ha valaki pedig ott végzett, akkor nyugodt szívvel kezdhet neki a munkakeresésnek, mert nagy valószínűséggel Miskolc városán belül fog munkalehetőségre akadni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: